Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
26.08.2014 09:25:23
Deli članek:

Dvojec MM od prve minute?

Drago Wernig - TAKA

Mariborčani so sinoči preizkusili igralno površino na Celtic Parku, ki danes zvečer naj ne bi bil zaseden do zadnjega kotička, prireditelji napovedujejo 58 tisoč gledalcev.

Tako kot po navadi je bil uradni trening vijoličastih za javnost odprt le v uvodnih petnajstih minutah. Videli smo torej le ogrevanje, najbolj zanimivega dela, ki bi morda lahko razkril začetno enajsterico, pač ne. Tudi Ante Šimundža je bil po prihodu v Glasgow glede postave dokaj skrivnosten. "Imamo pripravljene dve ali tri strategije. Po kateri bomo posegli, se bom odločil po zadnjih analizah," je bil diplomat trener vijoličastih, ki pa skoraj gotovo od prve minute na igrišče ne bo poslal enajsterice, ki je začela obračun pod Kalvarijo. Nov bi bil lahko dvojec Mertelj-Mendy.

KJE BO STAL IBRAIMI?
Med vratnicama in v obrambni vrsti sprememb skoraj gotovo ni pričakovati, zato pa bi se to lahko zgodilo na sredini igrišča. Damjan Bohar, ki je v izjemni formi, je v tem trenutku kakopak nedotakljiv, svoj standardni položaj bo skoraj gotovo zasedel tudi Željko Filipović, ne bi pa bili presenečeni, če bi bil tokrat njegov "partner" Aleš Mertelj, kar bi pomenilo, da bi se Amir Dervišević preselil na klop, nadomestni kapetan ima v nasprotju z mladim Ljubljančanom obilo izkušenj.

Ante Šimundža nam tega sicer ni potrdil, a ni niti zanikal, da je ena od idej, da bi Agima Ibraimija vrnil na svoj standardni položaj ob stranski črti, njegove zadolžitve za najbolj izpostavljenim napadalcem bi potemtakem prevzel Marcos Tavares, najbližje vratom Celtica pa bi bil Jean-Philippe Mendy, ki se je v sobotnem večeru ponovno rodil, ko je proti Zavrču naposled prekinil strelski post. Francoski napadalec bi utegnil biti pomembni člen tudi zaradi telesne moči, z domačimi branilci se bo kakopak treba (tudi) "pretepati". Če bi obveljala ta različica, bi bil Dare Vršič močan adut na klopi.

Bržčas prav tako ni nemogoče, da bi makedonski reprezentant vendarle ostal v dozdajšnji evropski vlogi, prav tako kot Dare Vršič, in bi bil trenerjev as iz rokava brazilski napadalec ... Ni pa nujno, morda ima Ante Šimundža pripravljen še kakšen drug taktični načrt.