Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
25.08.2014 18:24:53
Deli članek:

Mi v celotni sezoni, oni v enem popoldnevu

Drago Wernig - TAKA

Dan pred tekmo je Zlatko Zahović zelo miren. Še več, športni direktor je dobro razpoložen, sproščen. V niti enem trenutku ni pokazal znakov nervoze. Gotovo tudi zato, ker ima s tovrstnimi in še veliko večjimi tekmami, kot bo jutrišnja na Celtic Parku, ogromno izkušenj, vsekakor pa tudi zato, ker zaupa ekipi. Snovalec kadrovske politike v Ljudskem vrtu Marcosu Tavaresu in soigralcem noče nalagati prevelikega bremena uspeha, a hkrati verjame, da jim lahko uspe.

Maribor se je pred svojimi navijači s Celticom razšel z izidom 1:1, zaradi česar so Škoti kakopak v prednosti, saj jim pred svojimi navijači zadostuje že remi brez golov, toda za vijoličaste je vsekakor najpomembnejše spoznanje, da so še vedno živi. Še vedno lahko upajo oziroma verjamejo, da jim bo po petnajstih letih znova uspel veliki met.

"Tudi rezultati preostalih prvih tekem razkrivajo, da izrazitih favoritov ni, na igrišču so ekipe zelo izenačene," pravi Zlatko Zahović in v pričakovanju drevišnjega velikega spopada dodaja: "Vemo, da nas čaka velik privilegij. Celtic Park in 60 tisoč ljudi! Toliko jih Maribor zbere v vsej sezoni, naši tekmeci v enem sobotnem popoldnevu. In tudi zato poudarjam, da je to za nas privilegij. To so tekme, zaradi katerih treniraš, si jih želiš igrati, hkrati so tekme za igralce in ekipe s karakterjem."

Po dvoboju pod Kalvarijo je bilo kar nekaj nasprotujočih si mnenj o podobi zasedbe slovenskih prvakov, ki jim s klopi poveljuje Ante Šimundža. Nekateri so govorili o preveč previdni igri in celo strahu, spet drugi so pripomnili, da bi bilo pretirano tveganje samomorilsko dejanje. "Seveda sem si podrobno ogledal posnetek tekme in se prepričal, da smo z izjemo uvodnih minut odigrali odlično. Morda smo bili v prvem polčasu v nekem krču in deset metrov preveč v svojem obrambnem prostoru. Napadalno usmerjeni igralci so se v nasprotju z dogovorom povlekli preveč nazaj, ampak tako pač je. Ko veš, da igraš za velike stvari, se zaradi prevelikega spoštovanja dogajajo tudi takšne stvari, to je nekaj običajnega. Pomembno je, da smo drugi polčas odigrali na visoki ravni, na tem moramo graditi," je povedal športni direktor dvanajstkratnih slovenskih prvakov.

"Imamo aktiven, dober rezultat. Tudi če bi bil morda veliko bolj ugoden, bi v Glasgowu za napredovanje morali zadeti. Tako kot moramo zdaj," je še dejal Zlatko Zahović in pristavil: "Sem optimist. Verjamem, da smo sposobni odigrati tekmo na zelo visoki ravni. Na vrhunski. Takšno, da bomo lahko na fante ponosni. V boj bomo vsekakor krenili z zmagovalno miselnostjo, kaj nam bo to prineslo, pa bomo videli."