Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
04.08.2014 08:00:00
Deli članek:

Huda bitka za hotelske namestitve

Drago Wernig - TAKA

Mariborska razglednica s Cipra.

Nogomet se resda igra na igrišču, na zelenico je usmerjena vsa pozornost javnosti, toda »igra« se tudi ob njem. In še kako. Marsikaj je treba postoriti in organizirati, zlasti evropska gostovanja so vedno precej zahteven logistični zalogaj, v Ljudskem vrtu pa zagotavljajo, da se s tako zahtevnim, kot je bil ciprski, do zdaj še niso srečali.

Že ko se je pojavila možnost, da se bo Maribor v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov pomeril z Maccabijem, vsaj en mož pod Kalvarijo ni imel mirnega spanca. Ne zaradi kakovosti izraelske zasedbe, krivo je bilo spoznanje, da si je ekipa iz Tel Aviva zaradi vojnih razmer v domovini za prizorišče domačega dvoboja izbrala Larnako, mesto z okrog 70 tisoč prebivalci na jugovzhodni obali Cipra.

Ker je to otok v Sredozemskem morju, je jasno, da se preživlja predvsem s turizmom, in dejstvo je, da je sezona ravno v tem času na vrhuncu, Larnaka pa ena od najbolj priljubljenih destinacij. Hoteli so nabito polni, prosto sobo je skoraj nemogoče dobiti in ravno to je bila težava, s katero se je ukvarjal prej omenjeni mož.

Govorimo seveda o Urošu Jurišiču, sekretarju mariborskega prvoligaša ter alfi in omegi za logistiko pri dvanajstkratnih slovenskih prvakih. "Kako težko je bilo organizirati vse skupaj? Tako zahtevne naloge do zdaj še nismo imeli. Raje me ne sprašujte, nočem več niti razmišljati o tem, kaj vse se je dogajalo, s koliko težavami smo se bili prisiljeni ukvarjati," je ob včerajšnjem prihodu v Larnako globoko vzdihnil Uroš Jurišič in priznal: "Zelo resno smo začeli razmišljati o tem, da bi se nastanili v notranjosti, da bi odšli do Nikozije, a smo na koncu po zares ogromno truda nekako le našli primeren hotel z dovolj prostimi sobami."

Ker je mesto zares prijetno, navsezadnje je znano po enem od najlepših sprehajališč ob obali na svetu, ki mu prav poseben čar dajejo palme, število turistov nikakor ne čudi, a prav tako nikakor ne čudi, da je sekretar vijoličastih na koncu vendarle našel rešitev. Ker jo vedno, igralcem je znova omogočil razmere, zaradi katerih se niti po naključju ne bodo mogli pritoževati, da morda niso najboljše vplivale na njihovo igro.

Ob tovrstnih gostovanjih so sicer pogosta težava tudi letalske povezane, a Mariborčani so se tem že zdavnaj izognili. Ker vedno potujejo s čarterjem.