Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
30.07.2014 11:26:58
Deli članek:

Mendy sam v konici napada?

Grega Wernig

Štajerska prestolnica odšteva ure do prve tekme 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov, navijači pa ugibajo o začetni enajsterici vijoličastih.

"Imamo zamisel, kako se Maccabiju postaviti po robu, za enajsterico se bom odločil na dan tekme," je po torkovem treningu Maribora povedal trener Ante Šimundža in priznal, da morda ima le eno dilemo glede tega, kdo bo zaigral od prve minute.

Razkriti je seveda ni želel, toda pri vratarju in obrambni vrsti seveda ni nikakršnega dvoma, še zlasti zdaj, ko Aleš Mejač ni nared. Pred Jasminom Handanovićem bodo zaigrali Petar Stojanović, Aleksandar Rajčević, Marko Šuler in Mitja Viler, ki bodo imeli gotovo nadvse zahtevno nalogo. Iz preprostega razloga, ker so nogometaši zasedbe iz Tel Aviva tehnično odlično podkovani in zelo hitri. "Dinamika Maccabija je na visoki ravni," je v pričakovanju tekme pogosto poudarjal mariborski trener in tudi zaradi tega bržčas ni povsem izključeno, da bo tokrat posegel po različici, ki je morda večina ne pričakuje.

Se še spomnite 71. minute preizkušnje proti Zrinjskemu? Takrat je Ante Šimundža namesto Marcosa Tavares na igrišče poslal Damjana Boharja, kar je predstavljalo precejšnje presenečenje. Prekmurec je zasedel položaj Agima Ibraimija, ki se je premaknil bližje vratom in kot na dlani je, da so vijoličasti na ta način pridobili ravno to, kar bi morali imeti proti Izraelcem. Dobili so hitrost, dinamiko ... Tudi v primeru, če bi nekdanji odlični napadalec ostal pri takšni zamisli, bi položaj osrednjih vezistov zasedla Željko Filipović in Amir Dervišević, najbližje vratom Maccabija bi bil po tem scenariju Jean-Philippe Mendy. Tudi zato, ker je denimo zadnja prvenstvena tekma proti Radomljam razkrila, da Marcos Tavares ni v najboljši formi, kar prav tako velja za Nusmirja Fajića, obračun z novincem na prvoligaškem prizorišču Anteju Šimundži bržkone ni postregel niti s kakšno novo rešitvijo na sredini igrišča.