Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
30.07.2014 09:39:25
Deli članek:

Najslabši trije v življenju

Reuters

Kapetan Liverpoola Steven Gerrard je v ZDA, kjer se s svojim klubom pripravlja na začetek nove sezone, spregovoril o svojih najslabših treh mesecih v življenju.

Sveže reprezentančno upokojeni vezist je seveda govoril o maju, juniju in juliju 2014, treh mesecih, kjer je na nogometnih zelenicah izgubil vse, za kar je garal celo leto. 

"Ni mi treba gledati ponovitev tekme, da občutim izjemno bolečino znova in znova in znova. Čutil sem jo takoj po tekmi v garderobi, v naslednjih tednih, mesecih," je Gerrard spregovoril o famoznem zdrsu na tekmi proti Chelseaju, ki je omogočila Dembi Baju, da zabije zadetek, ki je Liverpoola verjetno stal naslova prvaka. "Zdrs je bil zares krut. Nisem pozabil na svojega nogometaša pri branjenju ob prekinitvi, nisem zgrešil enajstmetrovke, slabo podal ali naredil kakšne druge napake. Vsakemu človeku na svetu enkrat spodrsne. Nekaterim na stopnicah, drugim na parketu, meni je spodrsnilo ob zares napačnem času."

Po razočaranju v premier ligi je Gerrard kot kapetan angleške reprezentance upal, da bo vsaj na svetovnem prvenstvu doživel uspeh in pozabil na klubsko agonijo. "Vsakdo mora iti skozi težavna obdobja. Na žalost sem šel sam čez težavno obdobje pri Liverpoolu, nato pa sem odšel na svetovno prvenstvo, kjer sem upal, da bom z reprezentančnim uspehom prebrodil to težko obdobje. A tudi to se je izjalovilo. Doživel sem dva neverjetno velika poraza v kratkem času," je dejal "Stevie G" in pristavil: "Za menoj so verjetno najslabši trije meseci v mojem življenju, a moraš sprejeti, da se je nekaj takega zgodilo, saj tega ne moreš spremeniti."

Kljub vsem razočaranjem pa se štiriintridesetletni kapetan redsov ne predaja: "Pri štiriintridesetih letih ni možnosti, da bom dopustil, da me zadnji trije meseci preganjajo. Pomembno je, da se moja kariera konča na visokem nivoju. Kot nogometaš in navijač Liverpoola bom še naprej na vsaki tekmi dal vse od sebe. Hitro se bom moral otresti teh misli z zadnjih treh mesecev."