favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ue
ue
0 11.10.2019 17:09:22

Še nikoli TINE MAZE niste videli v taki luči! ČISTO NEKAJ POSEBNEGA, novega in unikatnega

Mnogi športniki se po koncu športne kariere izgubijo. No, pri Tini Maze ni tako, saj je najboljša slovenska športnica vseh časov ob materinstvu polno zaposlena.

Tina Maze seveda izpolnjuje obveznosti do sponzorjev, s katerimi ima še pogodbe o sodelovanju (Milka, Stockli, I feel Slovenia ...), poleg tega pa počne še marsikaj. Med drugim je aktivno sodelovala pri pisanju knjige o njej, pa tudi pri ustvarjanju otroške slikanice z naslovom 'Tina in medvedja moč'. Dejstvo je, da Tina vedno želi biti poleg, prisotna in celo aktivno udeležena v projekte, kjer se pojavlja njeno ime. Tako je zelo verjetno vsaj malo sodelovala tudi pri novem projektu - otroško slikanico 'Tina in medvedja moč' so prenesli na odrske deske in ustvarili otroško gledališko predstavo, ki bo premiero doživela jutri, v soboto, 12. oktobra.

Gledališče Velenje bo v velenjskem domu kulture premierno uprizorilo predstavo za otroke Tina in medvedja moč po literarni predlogi avtorja številnih mladinskih in otroških besedil Primoža Suhodolčana. Za dramatizacijo pravljice o Tini Maze kot deklici, ki se je navduševala za smučanjem, je poskrbel režiser Romeo Grebenšek.
Kot so sporočili iz Gledališča Velenje, je Suhodolčanova pravljica z naslovom Tina in medvedja moč pravljica o deklici, ki se navdušuje za smučanje. Naslovna junakinja je vsem dobro poznana smučarska šampionka Tina Maze, katere zgodbo je Suhodolčan poustvaril v resnični pravljični zgodbi.
Živahna deklica Tina iz vasi Črna v njej raziskuje svojo okolico in svet ter nenehno teka gor in dol. Velikokrat obišče tudi slavnega črnjanskega medveda, ki pa nekega dne oživi. Hitro se sporazumeta in medved ji s pomočjo lisice pomaga pri treningu smučanja.
"Pravljica o Tini Maze je lahka, naravna izbira, a po drugi strani težek izziv. Dandanes je imeti idole in postati eden od njih stalnica nacionalne športne tradicije. Ustvarja navdušenje. Želja, da bi otroci pravljico videli na odru, pa je tudi didaktične narave, zato še kako sodi tudi v aktualni teden otroka," navajajo v Gledališču Velenje.
Pravljica po njihovi oceni namreč obenem zabava in nas uči vztrajnosti, potrpežljivosti, delavnosti in najpomembneje opogumlja nas, da sledimo svojim sanjam.
Predstavo je režiral Romeo Grebenšek, ki je literarno predlogo priredil za odrsko izvedbo in tudi zasnoval sceno. V predstavi igrajo Jana Flego, Irena Zalar, Jože Školc, Nejc Škorjanc, Zoja Lešnik, Miha Šilc in Urban Hrastnik, pri uprizoritvi pa so sodelovali še Peter Harl (glasba), Lucija Boruta (koreografija), Astrid Bastianelli (kostumi), Andrej Vrhovnik (kostumografija živali), Christian Šiškovič (rekviziti) in Marko Janeš (izdelava scene).
Predstava, ki spada tudi v letošnji Maksi in Mega Pikin abonma Festivala Velenje, je nastala v koprodukciji Gledališča Velenje in Festivala Velenje ter ob podpori velenjske občine.

 

Značke: tina-maze, velenje

Članki iz rubrike