miha in njegov pes sky Svet24.si

Po presaditvi srca je zaživel polno življenje

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 15. septembra

Bogovi na nebu Svet24.si

Kateri vodnik vam z neba ustvarja usodo? ...

psička lara Svet24.si

Zanemarjeni psički ni bilo pomoči, inšpekcija ...

dwayne johnson Odkrito.si

Dwayne Johnson: Spregovoril o svoji poroki

Jolanda Čeplak Batagelj Njena.si

Spet srečna in zaljubljena: Novo življenje ...

Zmago Jelinčič, Monika Jelinčič Njena.si

Jelinčičevo Moniko ljubi nekdanji partner POP ...

tu
tu
5 12.09.2019 08:05:10

Slovenski športni novinar tihotapil migrante?! Tu so vse podrobnosti, to je odziv ...

Fotografija je simbolična.
Bobo
Na slovenski komercialni televiziji POP TV so sporočili, da je novinar športnega uredništva osumljen tihotapljenja migrantov.

V sredo pozno zvečer so na spletni strani 24ur.com objavili zapis, ki je šokiral vse. V njem so namreč sporočili, da so v nedeljo policisti na južni meji prijeli novinarja športnega programa POP TV.

"Privedli so ga pred preiskovalnega sodnika, ki ga je zaslišal. Novinarjeva ravnanja v naši medijski hiši obsojamo in se od njih ograjujemo. Z novinarjem smo takoj prenehali sodelovati. V uredništvu obžalujemo, da se je dogodek zgodil. O ravnanju novinarja zunaj delovnega mesta nismo bili obveščeni, prav tako se nismo zavedali morebitnih osebnih okoliščin, v katerih se je znašel naš nekdanji novinar. V naši medijski hiši vsakršno ravnanje, ki krši predpise, obsojamo. Tihotapljenje in pomoč pri tihotapljenju migrantov čez hrvaško mejo je v porastu, v kazenskem zakoniku pa je zagrožena kazen do pet let zapora in denarna kazen. O izkoriščanju stisk beguncev, žrtev tihotapstva, smo in bomo še obsežno poročali. Ne glede na to, da do morebitne pravnomočne obsodilne sodbe sodnega postopka za vsakega osumljenca velja domneva nedolžnosti, in ne glede na nadaljnji razvoj dogodkov v konkretni zadevi, smo se odločili, da z novinarjem takoj prekinemo sodelovanje," so zapisali v sporočilu. 

Po informacijah Slovenskih novic naj bi šlo za Žigo Lesjaka, ki je v prvi vrsti poročal z dirk motoGP. 

Značke: migranti, pop-tv

Članki iz rubrike