karleuša Svet24.si

FOTO: To je vila, v kateri živi Karleuša. Cena? ...

meghan markle_princ harry Svet24.si

Meghan in Harry sta pri kraljici padla v nemilost

zakleta hiša Svet24.si

Ali zaklete hiše v resnici obstajajo?

pogovor Svet24.si

20-letni Jure med malico s heimlichovim prijemom ...

profimedia-0314221941 Odkrito.si

Napadi panike in kako jih preprečiti

Kaja Vidmar_Kimuk_www.Urban-Babe.si Njena.si

Na Pagu ujel premraženo sanjsko dekle

koza bela Njena.si

Zastrupitev in smrt v šovu Ljubezen na vasi

STA
STA
0 10.09.2019 21:25:37

No, to pa je BESEDA! Oglasil se je eden največjih košarkarskih zvezdnikov...

Reuters
Zdi se, da se ljudje zavejo stiske drugih šele, ko jih nekdo na to opozori. Če pa jih na to spomni še eden največjih (skoraj dobesedno) zvezdnikov zelo priljubljenega športa, potem pa ima to še dodatno težo.

Španski košarkarski zvezdnik Marc Gasol je opozoril na problematiko migrantov oziroma njihovega zavračanja v Sredozemskem morju. Košarkar Toronta v ligi NBA, ki se je že večkrat izpostavil v boju za pravice migrantov, je pozval k učinkoviti rešitvi, pri tem pa ni nikogar neposredno obtožil, da je kriv za razmere v Sredozemlju.

"Na nikogar ne kažem s prstom. Ne razmišljam o vladah, ampak o ljudeh, ki toliko tvegajo, ko se podajo na skoraj samomorilsko pot," je ob robu svetovnega prvenstva na Kitajskem dejal košarkar.

"Čas je, da nekaj naredimo in da države najdejo skupen jezik za reševanje težav. Trenutno so vsaka na svoji strani, ljudje pa umirajo," je še dodal Gasol.


Pred letom dni je Gasol kot prostovoljec delal na ladji Astral, kjer je pomagal migrantom. Takrat je ugotovil, da je "človeško življenje krhko, morski valovi trdi kot marmor, politika pa tega ne vidi," je dejal v pogovoru za časnik La Repubblica.

Gasol je opozoril na zadnje primere zavračanja ladij z migranti in na počasnost reševanja, ker se posamezne države izogibajo sprejemanju migrantov. "Umiranje v morju v iskanju lepše prihodnosti je grozljivo. Nihče ni kriv, če se rodi na napačni strani Sredozemskega morja. Politiki pa ne bi smeli iskati glasov na hrbtih trpečih ljudi. Če bi politiki od blizu spremljali te drame, bi spremenili svoje mnenje," še dodaja Gasol.

Gasol se je sicer na športnih terenih danes izkazal z uvrstitvijo v polfinale svetovnega prvenstva, potem ko je njegova ekipa na SP na Kitajskem v četrtfinalu zanesljivo premagala Poljsko.

Značke: begunci, gasol

Članki iz rubrike