ženska Dobra karma

Na površino prihaja vaša občutljivost, zato ...

ula šemole Svet24.si

FOTO: Slovenska zajčica z Balija: "Koronavirusa ...

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

Benjamin Dolić, the vocie (4) Njena.si

Presenečenje: Nemčijo bo na Evroviziji zastopal ...

Ema 2 Njena.si

EMA: Nepričakovana poteza RTV Slovenija ...

STA
STA
0 10.09.2019 21:25:37

No, to pa je BESEDA! Oglasil se je eden največjih košarkarskih zvezdnikov...

Reuters
Zdi se, da se ljudje zavejo stiske drugih šele, ko jih nekdo na to opozori. Če pa jih na to spomni še eden največjih (skoraj dobesedno) zvezdnikov zelo priljubljenega športa, potem pa ima to še dodatno težo.

Španski košarkarski zvezdnik Marc Gasol je opozoril na problematiko migrantov oziroma njihovega zavračanja v Sredozemskem morju. Košarkar Toronta v ligi NBA, ki se je že večkrat izpostavil v boju za pravice migrantov, je pozval k učinkoviti rešitvi, pri tem pa ni nikogar neposredno obtožil, da je kriv za razmere v Sredozemlju.

"Na nikogar ne kažem s prstom. Ne razmišljam o vladah, ampak o ljudeh, ki toliko tvegajo, ko se podajo na skoraj samomorilsko pot," je ob robu svetovnega prvenstva na Kitajskem dejal košarkar.

"Čas je, da nekaj naredimo in da države najdejo skupen jezik za reševanje težav. Trenutno so vsaka na svoji strani, ljudje pa umirajo," je še dodal Gasol.


Pred letom dni je Gasol kot prostovoljec delal na ladji Astral, kjer je pomagal migrantom. Takrat je ugotovil, da je "človeško življenje krhko, morski valovi trdi kot marmor, politika pa tega ne vidi," je dejal v pogovoru za časnik La Repubblica.

Gasol je opozoril na zadnje primere zavračanja ladij z migranti in na počasnost reševanja, ker se posamezne države izogibajo sprejemanju migrantov. "Umiranje v morju v iskanju lepše prihodnosti je grozljivo. Nihče ni kriv, če se rodi na napačni strani Sredozemskega morja. Politiki pa ne bi smeli iskati glasov na hrbtih trpečih ljudi. Če bi politiki od blizu spremljali te drame, bi spremenili svoje mnenje," še dodaja Gasol.

Gasol se je sicer na športnih terenih danes izkazal z uvrstitvijo v polfinale svetovnega prvenstva, potem ko je njegova ekipa na SP na Kitajskem v četrtfinalu zanesljivo premagala Poljsko.

Značke: begunci, gasol

Članki iz rubrike