Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
07.01.2016 21:54:48
Deli članek:

V Nemčiji raste mini različica Manuela Neuerja (video)

vszi

V nogometu je navadno tako, da so med igralci najbolj cenjeni napadalci.

Ti so tisti, ki z zadetki poskrbijo, da se o njih ogromno govori in njihovi prestopi med klubi posledično dosegajo visoke vsote. Precej otrok v njih vidi vzornike, želijo si postati podobno uspešni in slavni.

Ko se mladina zbere na igrišču, se tako le redkokdo kar sam postavi med vratnici z željo, da bi bil golman. Navadno ta vloga doleti tiste, ki so v igri z žogo nekoliko slabši. Seveda pa obstajajo tudi taki, ki so skoraj dobesedno rojeni za vratarsko pozicijo.

In ti prav tako lahko brez težav najdejo svoje vzornike, med čuvaji mreže je trenutno gotovo najbolj priljubljen Manuel Neuer, med takšne pa brez dvoma sodita tudi naša Samir Handanović in Jan Oblak.

Ste mogoče že kdaj slišali za Billyja Boba Bracherja? Nič ne de, če niste, navsezadnje gre šele za sedemletnega fanta, v katerem pa vseeno marsikdo že vidi naslednika zgoraj omenjenega nemškega reprezentančnega vratarja. Billy Bob je član nemškega kluba Unterfohringa, a s svojimi neverjetnimi in atraktivnimi posredovanji že zdaj kaže izjemen občutek za ta "poklic" ter z njimi le redke pusti ravnodušne.