Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
06.01.2016 13:30:42
Deli članek:

Znamka Jordan vstopa tudi v svet nogometa

Po košarki, ameriškemu nogometu, tenisu ... bo športna znamka legendarnega ameriškega košarkarja vstopila tudi v svet nogometa.

Ameriški gigant Nike že leta velja za enega najbolj priljubljenih in razširjenih proizvajalcev športne opreme, njegova oblačila pa nosijo tako stari kot mladi po vsem svetu. Po zaslugi milijardnih prihodkov lahko sponzorira tudi številne največje športne zvezdnike, ki tako precej pripomorejo k prodaji Nikejevih izdelkov.

V športnih krogih pa je zelo priljubljena tudi hčerinska znamka omenjenega ameriškega giganta Air Jordan, ki je bila leta 1984 ustanovljena v sodelovanju z legendarnim ameriškim košarkarjem Michaelom Jordanom. Ta je že leta zelo priljubljena v košarki, v zadnjih letih pa svoje lovke uspešno širi tudi med druge športe.

Tako športne čevlje omenjene znamke uporabljajo že v ameriškem nogometu, v dvobojih jih je nosil tudi eden najboljših teniških igralcev Roger Federer, zdaj pa bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji najpomembnejše postranske stvari na svetu.

Znamka Air Jordan bo namreč vstopila tudi v svet nogometa, kar je za proizvajalca, ki se je specializiral za košarko, morda malce nenavadno. Toda pri Niku se s tem ne obremenjujejo, prej nasprotno, saj pričakujejo velikanski uspeh.

Prvi, ki mu bo pripadla ta čast, bo zvezdnik Barcelone Neymar. Brazilec je eden od zaščitnih znakov Nikeja, vodilni možje podjetja pa so ocenili, da bo ravno on najbolj primeren za promoviranje nogometnega čevlja s košarkarskim logotipom.

Naj vas opozorimo le še na to, da bo sodelovanje med Air Jordanom in Neymarjem luč sveta ugledalo letošnje jeseni, kar pomeni, da si boste svoj par tovrstnih nogometnih čevljev bržkone lahko zagotovili šele ob koncu leta 2016. In zagotovo ne za drobiž!