Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
17.12.2015 20:39:49
Deli članek:

Deklici novo srce dodatno ogrel tudi zvezdnik lige NHL

Do božiča, enega najbolj priljubljenih praznikov ni več dolgo, da bo ta čas lepši tudi za tiste manj srečne so poskrbeli tudi člani aktualnih prvakov lige NHL.

Štirje člani Chicago Blackhawksov si je ta teden vzelo čas in obiskalo otroško bolnišnico Lurie v Čikagu. Med člani prvakov Stanleyjevega pokala so bili glavni trener in njegov pomočnik Joel Quenneville in Mike Kitchen ter igralca Dennis Rasmussen in celo prvi zvezdnik moštva Patrick Kane.

Slednji je bil zadnji čas najbolj oblegani hokejist v ligi NHL, saj je na 26 tekmah zapored dosegel vsaj točko, kar je v karieri najboljše hokejske lige na svetu uspelo le peščici.
Le noč, ko je končal ta sijajni niz, pa je Patrick svoj čas namenil bolnim otrokom, ki jih je samo s prisotnostjo razveselil do solz sreče. Najbrž ni treba dodati, da je hokejska delegacija v bolnišnico prinesla tudi veliko daril za mlade bolnike.

Med najbolj veselimi zaradi obiska sijajnega napadalca in enega od junakov Čikaga je bila mala deklica Ava Martin, ki je pred kratkim dočakala na novo srce, na katerega je čakala 111 dni. 
"Sprehodili smo se po bolnišnici in otrokom izročili darila, se z njimi družili, na sploh smo jim želeli dati nekaj pozitivne energije, ki bi jim polepšala praznične dni," je dejal Kane in dodal: "Vedno je nekaj posebnega, ko vidiš bolne otroke. Zamisliš se, kako srečni smo lahko mi. Takoj pa se tudi boljše počutiš, ko samo s svojo prisotnostjo nekomu polepšaš dan, še posebej pa otrokom."

Da niso razveselili le paciente ene bolnišnice, pa so na drugi strani mesta poskrbeli tudi Jonathan Toews, Trevor van Riemsdyk in Brandon Mashinter, ki so se družili s pacienti v bolnišnici Evanston.

Galerija