Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
16.12.2015 14:34:12
Deli članek:

Najbolj iskana oseba na Googlu je ...

PrSc

Veliki padec nekdanjega zvezdnika lige NBA je bila najbolj popularna izbira na brskalniku Google v letu 2015.

Nesrečna usoda Lamarja Odoma je bila najbolj iskana tema na Googlu v letu 2015, je sporočilo podjetje, ki ponuja popularni spletni brskalnik. Ime nekdanjega košarkarja je bilo tudi največkrat vpisano v brskalnik.

Bivši košarkar ekip Los Angeles Clippers, Miami Heat, Los Angeles Lakers in Dallas Mavericks je bralce zaposloval, ko je pod vplivom alkohola, kokaina in seksualnih stimulansov padel v komo v javni hiši v Las Vegasu. Odom ni bil zanimiv le za športne bralce, saj je njegova bivša žena Khloe Kardashian, ki redno polni stolpce "rumenih" časopisov. Skupaj sta nastopala tudi v resničnostnem šovu.

ZA NJIM BORKA IN ATLET
Za Odomom je bila druga najbolj iskana oseba ameriška borka Ronda Rousey, tretja pa Caitlyn Jenner. Nekdanji atlet Bruce Jenner se je letos namreč odločil za spremembo spola, kar je izzvalo ogromno zanimanja.

Največ bralcev je Odom razumljivo privabil v ZDA, kjer je zasenčil tudi filma Jurski park in Ameriški ostrostrelec.

Odom je dobil več klikov tudi od streljanja na sedežu francoskega časnika Charlie Hebdo in spletno igro Agar.io.

LANI ROBIN WILLIAMS
Google vsako leto objavlja najbolj iskane teme, analizira pa dve tretjini vseh iskanj na brskalniku. Bralce najbolj privlačijo osebne tragedije, saj je bila v letu 2014 najbolj iskana tema samomor Robina Williamsa.