Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
07.08.2015 09:51:54
Deli članek:

Jensona Buttna omamili in oropali

vszi

Voznik formule ena in njegova žena doživela srhljivo izkušnjo.

Jenson Button in njegova žela Jessica Michibata sta pred kratkim doživela šok. Med spanjem v luksuzni vili v St. Tropezu, ki sta jo najela med dopustom, so ju nepridipravi omamili, nato pa ju še oropali.

Iz hiše so med drugim vzeli 30 let star diamantni zaročni prstan, katerega vrednost je ocenjena na 355 tisoč evrov. Ob tem naj bi jo okradli še za okoli sto tisoč evrov.

Policija meni, da so vlomilci več dni opazovali vilo, potem pa so prek klimatskega sistema v hišo spustili plin - anestetik, ki ju je omamil v taki meri, da sta bila več ur nezavestna.

Baje so vlomilci, ki so se s plinskimi maskami brez težav in povsem prosto sprehajali po vili, stopili tudi v njuno spalnico, a na srečo ju niso kakorkoli poškodovali, temveč so le brskali po predalih in omarah.

V hiši za goste ob vili so prenočevali tudi njuni trije prijatelja, na katera naj bi plin deloval povsem enako.

Jenson in ostali so tako šele zjutraj dojeli, kaj se je zgodilo, povsem pretreseni pa so nekaj ur kasneje zapustili prizorišče zločina.

V Franciji tak način vlomov ni nekaj novega, turiste vseskozi opozarjajo, da naj bodo kar se da previdni in naj zapirajo vsa vrata in okna. Najbolj verjetno je, da so voznika formule ena oropali ali ruska ali romunska kriminalna druščina.