Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
06.08.2015 22:52:04
Deli članek:

Projekt in pol, otroci uprizorili najbolj zloglasne nogometne trenutke (foto)

Šolarji so sijajno odigrali najbolj znane trenutke, ki so zaznamovali nogomet.

Skupina mladih osnovnošolcev iz Anglije se je odločila za poseben projekt. Otroci so namreč v enem od londonskih parkov pozirali večkrat nagrajenemu fotografu Georgeu Loganu, ki je fotografije posnel za projekt "Football's Bad Boys" (Slabi fantje nogometa, op. p.).

Fotografije, ki so nastale, so izredne in vas bodo bržčas pošteno nasmejale ter pa tudi vrnile v preteklost. Logan je z otroci v objektiv ujel večino trenutkov, ki so za večne čase zaznamovali nogomet.

Na fotografijah so ujeli trenutek, ko je Zidan z glavo v prsi udaril Materazzija, pa Maradonino božjo roko, Cantonajev kung-fu udarec navijačev, Balotellijevo poteze z majico z napisom "zakaj vedno jaz". Tu je Luis Suarez in njegov ugriz Branislava Ivanovića, reakcija Martina Keowna ob zapravljenem kazenskem strelu Ruuda van Nistelrooyja, tudi David Beckham se ni mogel izogniti vnovični uprizoritvi njegove poteze, ko je brcnil Diega Simeoneja.

"Ta določena dejanja smo izpostavili kot taka, ki lahko na otroke vplivajo napačno," je glavni razlog zakaj, so se lotili takega projekta razkril fotograf.