Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
08.05.2015 15:33:25
Deli članek:

Manjkajoči: zvezdnik, vratar, krilo in maskota

vszi

Pri dunajski Austrii so se znali pošaliti iz škandala, ki ga je zakuhala njihova uradna maskota.

Prepričani smo, da so bili vodilni ljudje avstrijskega prvoligaša Austrie vse prej kot navdušeni, ko se je možakar, ki se oblači v kostum klubske maskote, na tekmi z Wiener Neustadtom pojavil "naklan kot mina". Bil je tako pijan, da so se mu noge zapletale ob vsakem koraku. Opotekal se je sem in tja in po nekaj metrih padel na tla ter obležal, kot da se mu je zgodilo kaj hudega. Celo klubski zdravniki so prihiteli k njemu, toda hitro jim je postalo jasno, kaj se je zgodilo.

Dvainštiridesetletni možakar je kasneje v svoj zagovor pojasnil, da je praznoval rojstni dan in da je slavje ušlo izpod nadzora. A ker je želel vseeno opraviti svojo nalogo, je na delo prišel kljub temu, da je popil občutno preveč. No, zdaj bo imel kar nekaj časa, da bo lahko premislil o smotrnosti svojega početja, Austria ga je namreč postavila na stranski tir. Pričakovano, lahko dodamo.

So se znali pa pri klubu, kjer je nekoč navduševal Milenko Aćimović, iz vsega skupaj tudi pošaliti. Ob najavi naslednje tekme so tako na svoji spletni strani na seznam manjkajočih uvrstili tudi Super Lea. Seveda pa ne gre za enega od zvezdnikov Austrie, to ni niti vratar niti branilec vijoličastih. "Maskota Super Leo bo manjkala do konca sezone, in sicer zaradi težav s krvnim obtokom," so zapisali z občutno mero res prisrčnega humorja. In, pričakovano, nasmejali marsikoga.

vszi