Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.03.2015 18:20:12
Deli članek:

Nova razsežnost sodniškega spreja (video)

vszi

Najprej so ga začeli uporabljati v Južni Ameriki, zdaj je sprej, s katerim sodnik označi razdaljo igralcev od žoge, postal del vsakdana tudi v Evropi.

A evropski sodniki z njim ne znajo niti približno tako upravljati, kot južnoameriški. Ne verjamete? Na tekmi med Corinthiansom in Santosom je za nenavadno in komično situacijo poskrbel kar stranski sodnik, ki je izvedel nekaj, kar na evropskih zelenicah še ni bilo videno. 

Glavni delivec pravice je dosodil prekršek v korist Corinthiansa na oddaljenosti okrog 40 metrov od gola Santosa, povsem na desni strani. Nogometaši Corinthiansa so čakali, da se nasprotni igralci pomaknejo na predpisano oddaljenost, nogometaši Santosa nad tem niso bili preveč navdušeni.

Nato pa je na sceno stopil stranski sodnik, ki je na presenečenje vseh, tudi glavnega sodnika, stekel na igrišče, in v enem zamahu naredil ogromen krog in tako zarisal razdaljo, na katero so se morali pomakniti nogometaši Santosa.

Povsem nepotrebno sicer, a tekma se je potem hitro nadaljevala, navijači na tribunah in množica ljudi, ki je posnetek videla na internetu, pa se je do srca nasmejala. 

Komičen videoposnetek si lahko ogledate spodaj.