nuša Dobra karma

Po operaciji slovenska pevka prvič v življenju ...

tanja-zajc-zupan Svet24.si

Slovenska glasbenica ima prepoved uporabe nožev

rok snezic xx Reporter.si

Slovenija je svetovni fenomen: Obsojeni davčni ...

Janez Janša Svet24.si

Janša: Slovenija bo morda prisiljena v “totalni...

jelko kacin, polo majica Necenzurirano

Deset mučnih mesecev z Jelkom Kacinom #video ...

seks Odkrito.si

Seks dolg 110 dni ...

Vatroslav in Valentina Tijan Njena.si

Valentina pripravljena na porod, grabi jo panika

nu
nu
0 11.05.2020 14:25:20

Grozljivka sredi dneva: Stadion zajeli plameni, ljudje goreli, tragedija brez primere! (video)

11. maja je minilo 35 let od velike tragedije.

Zgodilo se je v Bradfordu na tekmi tretje lige med domačim Bradford Cityjem in Lincoln Cityjem. To bi moral biti dan slavja, saj so gostitelji napredovali v rang višje, pa se je vse skupaj sprevrglo v katastrofo. 

Naenkrat je začelo goreti, policisti so takoj začeli usmerjati gledalce s tistega dela tribune, ki so zatočišče našli na igrišču, toda ker so bila odprta le manjša vrata, so številni morali plezati čez ograjo. A nekateri niso bili dovolj hitri in že na posnetku se vidi, da so bili nekateri opečeni. Ogenj se je namreč bliskovito, dobesedno v minuti, dveh, razširil na vso tribuno, saj je bila streha lesena, in seveda je nastala panika.Žal pa je bilo tudi mnogo takih, ki ognjenim zubljem niso ušli pravočasno. Ljudje so se nagnetli pred ograjo, nekatere so pomendrali, druge je že zajel ogenj, tretji so se zadušili v gostem dimu. V strašni tragediji je življenje izgubilo kar 56 ljudi, poškodovanih je bilo še več kot 260.

In kaj je bil razlog za tragedijo? Kot je kasneje pokazala preiskava, je bil krivec nekdo, ki je vrgel cigareto. Najprej se je začelo kaditi, gledalci so skušali manjši ogenj pogasiti s kavami in pijačami, a brez uspeha. Ogenj se je hitro razširil in pred seboj uničeval vse, kar mu je prišlo na pot. 

Značke: stadion, zgodovina

Članki iz rubrike