Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 11.05.2020 14:25:20

Grozljivka sredi dneva: Stadion zajeli plameni, ljudje goreli, tragedija brez primere! (video)

11. maja je minilo 35 let od velike tragedije.

Zgodilo se je v Bradfordu na tekmi tretje lige med domačim Bradford Cityjem in Lincoln Cityjem. To bi moral biti dan slavja, saj so gostitelji napredovali v rang višje, pa se je vse skupaj sprevrglo v katastrofo. 

Naenkrat je začelo goreti, policisti so takoj začeli usmerjati gledalce s tistega dela tribune, ki so zatočišče našli na igrišču, toda ker so bila odprta le manjša vrata, so številni morali plezati čez ograjo. A nekateri niso bili dovolj hitri in že na posnetku se vidi, da so bili nekateri opečeni. Ogenj se je namreč bliskovito, dobesedno v minuti, dveh, razširil na vso tribuno, saj je bila streha lesena, in seveda je nastala panika.



Žal pa je bilo tudi mnogo takih, ki ognjenim zubljem niso ušli pravočasno. Ljudje so se nagnetli pred ograjo, nekatere so pomendrali, druge je že zajel ogenj, tretji so se zadušili v gostem dimu. V strašni tragediji je življenje izgubilo kar 56 ljudi, poškodovanih je bilo še več kot 260.

In kaj je bil razlog za tragedijo? Kot je kasneje pokazala preiskava, je bil krivec nekdo, ki je vrgel cigareto. Najprej se je začelo kaditi, gledalci so skušali manjši ogenj pogasiti s kavami in pijačami, a brez uspeha. Ogenj se je hitro razširil in pred seboj uničeval vse, kar mu je prišlo na pot. 

Značke: stadion, zgodovina

Članki iz rubrike