stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 20.04.2020 10:52:44

Dvajseti april, dan, ko je šampion postal LEGENDA (video)

Profimedia
Na današnji dan je Michael Schumacher dosegel eno najbolj žalostnih, najbolj čustvenih in zaradi tega hkrati največjih zmag.

Imeli ga radi ali ne, številke ne puščajo prav veliko dvoma. Je eden najresnejših kandidatov za tisto oznako G.O.A.T. Greatest Of All Time, Največji vseh časov. V 19 sezonah v formuli ena je dobil 91 dirk in osvojil 7 naslovov svetovnega prvaka, kar ga na obeh lestvicah uvršča na sam vrh. Niso pa le številke tiste, ki ga postavljajo ob bok največjim legendam tega športa kot so Ayrton Senna, Juan Manuel Fangio, Alain Prost, Niki Lauda...


Rdeči baron v začetku tega tisočletja ni le dominiral, ampak je na novo spisal zgodovino formule ena. Eden najsvetlejših trenutkov je prišel v enem najtežjih trenutkov. Na današnji dan pred 17 leti na dirkališču v Imoli. Ena tistih zgodb, iz katere ne nastajajo le šampioni, temveč se rojevajo legende.

Dan pred tem v sobotnih kvalifikacijah je bil Michael Schumacher še enkrat več najhitrejši ter še dodatno dvignil temperaturo in pričakovanja tifosov pred veliko nagrado na domačem dvorišču Ferrarija. V kvalifikacijah se mu je še najbolj približal brat Ralf v Williamsu, kmalu po koncu kvalifikacij pa sta brata skupaj sedela v privatnem letalu, ki je poletelo proti Kölnu.


V eno izmed tamkajšnjih bolnišnic sta se prišla posloviti od 55-letne mame Elisabeth, ki je bila po padcu v domači hiši že teden dni v komi. Naslednje jutro je Elisabeth umrla.

Novica se je seveda hitro razširila po boksih na dirkališču Enza in Dina Ferrarija. Nihče jima ne bi zameril, če se ne bi prikazala na štartu, če bi tisti dve štartni mesti v prvi vrsti ostali prazni. A nista bili. Vse ostalo je stvar legende.


Michael Schumacher se namreč ni le pojavil na štartu, ni zgolj dirkal, ampak je zmagal. Bila je to 65. zmaga v njegovi karieri. Brez dvoma najbolj žalostna, a zaradi tega hkrati tudi ena največjih.

Na zmagovalnem odru seveda ni bilo veselja, ni bilo penine, Fia ga je oprostila tudi protokola in na tiskovni konferenci je njegovo mesto zasedel vodja Ferrarijevega moštva Jean Todt. "Mama bi želela, da danes dirkava," je kratko sporočil starejši od bratov Schumacher.

Slednji vse od tiste nesreče na smučanju v zadnjih dnevih leta 2013 živi odmaknjen od oči javnosti. O zdravstvenem stanju danes 51-letnega Nemca ni veliko znanega. Družina na čelu z ženo Corinno je okoli njega zgradila skoraj neprodušen zid, iz tiste vile na obali ženevskega jezera informacije kapljajo po kapljicah ali pa še to ne. Krožijo sicer govorice, ki pa so predvsem in samo to. Govorice. Ljubiteljem lika in dela Michaela Schumacherja pa v pomanjkanju informacij iz sedanjosti preostane preteklost, v kateri nepozabnih trenutkov ni manjkalo. In 20. april 2003 je bil vsekakor eden takšnih.

Članki iz rubrike