turban eva mendes Dobra karma

Znana lepotica bi bila v samostanu, če bi nune ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 5. avgusta

kucan jankovic bobo Reporter.si

Rdeče zvezde, partizanski pevski zbor, Kučan, ...

bejrut Svet24.si

FOTO in VIDEO: Grozljivi prizori iz Bejruta: umrlo...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Občino Izola tresejo tudi nepremičninski posli

Helena Blagne Odkrito.si

Helena Blagne - Skriva ljubimca?

Natasa Gorenc7 Njena.si

Nataša Gorenc: Ne trpite v tišini, postavite se ...

STA
STA
0 17.04.2020 11:13:59

Raper Trkaj s spletno predstavitvijo himne za paralimpijce

Slovenski športniki invalidi bodo odslej za spodbudo med treningi in tekmovanji lahko poslušali tudi himno, ki jo je zanje izdelal raper Trkaj. Zaradi epidemije novega koronavirusa so se morali odpovedati koncertni premieri, na družbenih omrežjih pa je Trkajeva himna že imela premiero, odzivi pa so zelo dobri, so sporočili iz krovne zveze ŠIS-SPK.

Raper Trkaj je himno slovenskih parašportnikov z naslovom Ta tempo, ki je nastala za promocijo slovenskega športa invalidov, zaradi trenutnih razmer predstavil virtualno.

Zveza za šport invalidov Slovenija - Slovenski paralimpijski komite (Zveza ŠIS-SPK) se je v sodelovanju z glasbenikom odločila, da je zdajšnji čas kriznih ukrepov in omejitev lahko tudi pravi za to, da športniki in vsi drugi dobijo spodbudo.

Premiero je v živo spremljalo 500 ljudi, v prvi uri pa si jih je je videospot ogledalo tisoč, veliko navdušenja pa je požela tudi med športniki, ki jim je himna prvenstveno namenjena.


"Pri nastajanju himne so mi bili v navdih športniki invalidi in preizkušnje, ki jih vsakodnevno premagujejo na svoji poti. Zdaj pa smo se v preizkušnji znašli vsi. Prav glasba nam lahko pomaga, da iz nje izidemo še močnejši. Naj vam prinese eksplozijo pozitivne energije, motivacije in samozavesti. Tudi v časih, ko moramo ostajati doma, naj drugačen teren ne bo izgovor, da odnehamo s športom," je ob predstavitvi povedal Trkaj.

Po prvotni zamisli bi bila njegova himna predvsem spodbuda za letošnje paralimpijske igre v Tokiu. Te so morali, tako kot olimpijske, prestaviti na naslednje leto (potekale bodo med 24. avgustom in 5. septembrom 2021), himno pa so zdaj posvetili vsem, ki v teh časih potrebujejo spodbudo.

Krovna zveza za šport invalidov v Sloveniji se je tudi odločila, da bo himno ponudila vsem slovenskim športnim organizacijam in šolam za brezplačno uporabo na njihovih dogodkih.

"Že ob prvem poslušanju himne smo vedeli, da ta skladba ne nagovarja zgolj parašportnikov, temveč vse, k v življenju potrebujejo dodatno energijo za korak naprej. Z izbruhom pandemije covida-19 se je to še dodatno potrdilo. Trkaj nam s svojo glasbo pomaga, da tudi v težkih časih ne izgubimo motivacije, in spodbuja, da držimo tempo ne glede na vse," je pojasnil Damijan Lazar, predsednik Zveze ŠIS-SPK.

Članki iz rubrike