Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

sta
sta
0 15.04.2020 17:57:28

Avstrijski šport dobiva nove sprostitve ukrepov za trening

Avstrijska vlada je uresničila obljube in aktivno skrbi tudi za nadaljnje delo športnikov in rekreativcev. S 1. majem bo veliko rekreativcev spet lahko začelo s treningom, predvsem vsi tisti, ki vadijo na prostem, profesionalni športniki pa ob idealnem razpletu že prihodnji teden, je danes sporočil pristojni minister Werner Kogler.

Slednji je konkretno obljubil odprtje teniških igrišč, igrišč za golf, konjeništvo, strelišč, pa tudi atletskih stadionov, vrača se jadralno letenje, jadranje .... To bo omogočeno tudi rekreativcem, saj kot pravi, so ukrepi za zajezitev širitve okužb z novim koronavirusom doslej zelo omejili prebivalstvo in čas je, da se s pomladjo to spremeni.

Avstrija pri tem ni natančno določila, kateri športi bodo že lahko začeli z delovanjem, ampak bo končno besedo imelo ministrstvo za zdravje. Zato pa je Kogler pozval vse panožne športne zveze v državi, naj pošljejo zahtevo za delovanje, pri tem pa opozoril, da odpirajo vrata tudi določenim dvoranskim športom, a le vrhunskim športnikom, in to seveda le tistim, kjer ne prihaja do telesnega stika, kot npr. v borilnih veščinah.

Avstrijska vlada meni, da se ukrepi nanašajo na najmanj 600 športnikov, ki od svojega dela živijo in jim bo že prihodnji teden spet omogočena vadba. Seveda bo potrebna tudi pravna podlaga za izjeme za vrhunski šport in nove določbe za zagotavljanje zdravja, a so prepričani, da jim to do ponedeljka lahko uspe.Iz številke 600, tam je 150 članov avstrijske smučarske zveze, so izvzeti nogometaši, kjer bodo prav tako spet začeli s treningi, najprej v manjših skupinah, nato pa tudi kot cele ekipe, saj ministrstvo ne želi stati na poti končanju prvenstva. Priložnost naj bi dobila tekmovanja višjega ranga, do regionalne lige, tekme pa naj bi glede na aktualno stanje potekale pred praznimi tribunami.

A po drugi strani večje naloge čakajo tudi vodstvo tekmovanja in klube, saj je Kogler jasno povedal, da bodo morali sami poskrbeti za redne testiranja 24 do 48 ur po tekmi, s katerimi bodo potrdili, da so nogometaši zdravi, saj gre pri nogometu za šport, kjer ne bo moč upoštevati sicer veljavnih ukrepov o koronavirusu.

Avstrijska vlada prav tako dopušča možnost izvedbe drugih tekmovanj brez občinstva, denimo dirke formule 1 v Spielbergu, a dvomijo, da je dirka izvedljiva, saj manjkajo mednarodni transporti in prehodi mej.

Značke: šport, koronavirus

Članki iz rubrike