nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

nu
nu
0 01.02.2019 16:20:46

Kaj je res minilo že 15 let?! Kje ste bili vi na današnji dan pred 15 leti?

Reuters
Še pomnite, tovariši?! Na današnji dan pred 15 leti je deželo na sončni strani Alp tresla nepredstavljiva rokometna evforija.

Slovenija je na današnji dan leta 2004 igrala v finalu evropskega rokometnega prvenstva. Na drugi strani so bili takrat močni Nemci. In čeprav se finale ni izšel po naših načrtih, čeprav smo ostali brez zlata, sloviti brkač Heiner Brandt pa brez brk, se je ta konec tedna, to prvenstvo z zlatimi oziroma bolje rečeno srebrnimi črkami za vedno zapisalo v anale slovenskega športa.

"Nikoli nisem računal na kolajno. Na tem prvenstvu je našo odlično igro nadgradila publika, ki je naredila ključno delo in bila naš osmi igralec. Kljub poškodbam smo se prebila do finala. Nismo uspeli premagati sijajne, a premagljive Nemčije, kar je dokazala SČG. Zavedamo se, da lahko premagamo vsakogar, zato gremo v Atene po zlato," je razlagal takrat komaj 19-letni Vid Kavtičnik, ki je bil izbran v naj postavo prvenstva. V Atenah se sicer Kavtičnikove napovedi niso uresničile, pravljica se ni nadaljevala, pa vendar, tistih zimskih dni iz leta 2004 nam ne more nihče vzeti.


Bil je to vse do Eurobasketa 2013 največji športni dogodek v samostojni Sloveniji, ki so ga rokometaši za razliko od košarkarjev kronali s kolajno. Nikoli prej ne pozneje ni dežele na sončni strani Alp zajela večja rokometna evforija. Bilo je to zlato obdobje slovenskega rokometa. Krim Mercator se je leto dni pred tem še drugič povzpel na evropski prestol, le dobra dva meseca po evropskem prvenstvu so pravljico spisali še Celjani in zavzeli klubski Mont Blanc, Krim je vnovič igral finale ... Slovenija je bila v rokometnih nebesih.

SLOVENIJA - NEMČIJA 25:30
(10:16)
Ljubljana - Dvorana Tivoli, gledalcev 6.500, sodnika: Olsson in Hansson (oba Švedska).
SLOVENIJA: Podpečan, Backovič, Vugrinec 6, Kastelic 1, Kavtičnik 5, Bedekovič, Škof, Tomšič 1, Simonovič 1 (1), Pajovič 3, Lapajne, Ficko, Zorman 4, Lubej 4. Selektor: Tone Tiselj.
NEMČIJA: Fritz, Hens 6, Weber, Dragunski, Immel, Schwarzer 2, Petersen, Zerbe 2, Ramota, Zeitz 1, Jansen 2, Grimm, Stephan 8 (4), Kehrmann 9. Selektor: Heiner Brandt.
Sedemmetrovke: Slovenija 3 (1), Nemčija 5 (4).
Izključitve: Slovenija 6, Nemčija 2 minuti.

Članki iz rubrike