favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 24.02.2018 13:18:22

NEVERJETNO! Preberite, kako je Arsenal zaradi "zajebancije" v svoje vrste pripeljal najslabšega branilca vseh časov

Profimedia
Neverjetna zgodba iz avtobiografije nekdanjega zvezdnika Arsenala, ki pod vprašaj postavlja (tudi) lik in delo Arsena Wengerja.

Avtobiografija Rayja Parlourja je še ena tistih, ki se prebere na dah. Sijajen pogled v zakulisje ene najboljših evropskih ekip z začetka 21. stoletja. Član velike Arsenalove generacije je v njej med drugim razkril neverjetno zgodbo, kako je do takrat bolj kot ne anonimni Latvijec Igors Stepanovs prišel do štiriletne pogodbe z Arsenalom. Zgodba, ki je tako neverjetna, da bi kaj lahko bila – resnična.

Latvijec je na preizkušnjo prišel poleti 2000 ter nevede postal osrednji lik "zajebancije", ki je še en kamenček v mozaiku oziroma legendi o neki veliki ekipi. "Martin Keown je sijajen tip in še boljši igralec, toda vseskozi je živel v strahu, da bo v klub prišel nek igralec in zasedel njegovo igralno mesto. Katerikoli branilec je prišel na preizkušnjo, on bi vedno govoril, da ni pravi, da ni dovolj dober. Ko je Stepanovs igral to poskusno tekmo, smo mi sedeli na klopi in ga gledali. Po vsaki žogi, ki jo je podal, smo Bergkamp, jaz in še nekaj igralcev zaploskali, saj smo vedeli, da bo Martin ponorel. Dennis je sedel za Wengerjem in vseskozi govoril "Bravo! Kakšen start! Kakšna podaja," piše Parlour.

Keown naj bi vse to spremljal z nejevoljo ter sam pri sebi mrmral, da Stepanovs ni tako dober, pri tem pa je našteval njegove napake. Pravi šok je sledil nekaj dni kasneje. "Teden dni kasneje smo prišli v trening kamp v Londonu in nismo mogli verjeti, ko smo v slačilnici uzrli Igorsa. Vprašal sem ga, kaj počne tu, on pa mi je odgovoril, da je podpisal štiriletno pogodbo. Neverjetno. Arsene Wenger ni imel pojma, da smo mi samo zafrkavali Martina, ko smo hvalili Stepanovsa, Najbrž je pomislil, da mora vendarle biti nekaj v njem, če ga Bergkamp tako hvali, za milijon funtov pa se je to zdela dobra kupčija.  Ne bi ga želel užaliti, toda Stepanovs res ni bil niti blizu našega nivoja. Kot da bi na trening pripeljal mojega brata."


Zgodba ima nadaljevanje. Nekaj mesecev kasneje je Arsenal gostoval na Old Traffordu. Po sili razmer, beri poškodb, je Wenger na teren poslal zadnjo linijo v sestavi Oleg Lužni, Gilles Grimaldi, Igors Stepanovs in Ashley Cole. "Dwight Yorke nas je uničeval. Brez heca, bilo je ponižujoče. Ob polčasu smo izgubljali z 1:5. Na Old Traffordu je tunel, ki vodi do slačilnic, zelo dolg, jaz pa sem hodil prav ob Yorku. Vprašal me je „Človek, pa kje ste našli tega štoperja? Tip je katastrofa.“ Jaz pa sem mu odgovoril „Stari, dolga zgodba.“"

Ali je Stepanovs na Highburyju res končal zaradi potegavščine Parlourja in druščine ne vemo, vsekakor pa je sijajna zgodba. Stepanovs je za Arsenala zaigral na zgolj 17 prvenstvenih tekmah, potem pa v naslednjih letih igral za Beveren, Grasshoppers, Jurmalo, Esbjerg, Šinik, Olimps... Ekipe, kjer je za razliko od Arsenala lahko našel svoje mesto.



Članki iz rubrike