Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ou
ou
0 21.02.2018 09:02:41

Todosovski bo vodil napad na svetovnem prvenstvu v malem nogometu

Znana so vsa imena Art Footballa Team-a Slovenije – Humanih zvezdic, ki bodo nastopili na svetovnem prvenstvu v malem nogometu Art Football7, na otoku Kish v Iranu. Svetovno nogometno prvenstvo v malem nogometu 6+1, ki je nekašna sredina med nogometom in futsalom, bo trajalo od 24. februarja do 3. marca. Slovenija si je letos prvič izborila nastop na tem prestižnem tekmovanju, ki bo v Perzijskem zalivu, na rajskem otoku Kish.

Selektor Bojan Prašnikar in pomočnik Uroš Šmigoc, bosta imela na razpolago 16 igralcev, ki bodo branili slovensko zastavo. To so estradniki Miha Guštin Gušti – ex Big Foot Mama, pevca Miro Todosovski in Gorazd Ademovič, rocker Matevž Derenda- Rockdefect, estradniki in humanitarci Anton Dvoršak, Robert Korošec, Uroš Štefanič, Rok Pajek in Primož Novak, vratarja Goran Stankovič in Tomaž Strgar ter kapetan in predsednik Humanih zvezdic, Nani Franc Matjašič. V ekipi lahko zaigrajo trije nekdanji nogometni profesionalci, stari nad 35 let, ki so igrali na vrhunski ravni. Tako bodo slovenski dres ponovno oblekli Suad Filekovid, Mirnes Šišid in Boštjan Žnuderl. Na prvenstvu pa bo sodil tudi naš sodnik, ki je prvoligaški listi NZS, Vidko Karmel.

Slovenija bo v predtekmovanju zaigrala v skupini C, skupaj s Švedsko, Romunijo, Nizozemsko in Italjo. Po dve reprezentance iz vsake skupine se uvrstijo v nadaljnje tekmovanje. Na prvenstvu bo nastopilo kar nekaj zvenečih nogometnih in estradnih imen. Med nogometaši zagotovo izjemen nekdanji brazilski zvezdnik Romario, Italijan Maldini, Nemec Berthold in mnogi drugi. Med favorite sodijo branilci naslova Brazilci, Madžari, Nizozemci in domačini, reprezentanca Irana. Finale bo 3. marca, ki ga bo neposredno televizijskem prenosu prenašalo kar 12 držav.

sp art 1

»Kljub temu, da bomo prvič zaigrali na svetovnem prvenstvu, imamo velike želje. Radi bi se uvrstili v drugi krog tekmovanja, kar pomeni nastop tudi na naslednjem svetovnem prvenstvu,« pravi trenutno najbolj vroč slovenski pevec in napadalec estradne reprezentance Miro Todosovski in dodaja: »Imamo izvrstno ekipo, ki lahko z veliko borbenosti in želje, te nam ne manjka, veliko doseže. Po tihem upam, da se bo nekaj izcimilo. Želimo se predstaviti v najboljši luči, tako na športnem kot estradnem področju,« je zaključil izjemne pevec in stalni član Art Football teama Slovenije, Miro Todosovski. Na velikem humanitarnem koncertu, na katerem bodo nastopili glasbeniki iz 15 držav, bodo zapeli tudi naši umetniki Gušti, Ademovič, Todosovski in Derenda.

Skupina A: Brazilija, Madžarska, Nemčija, Armenia

Skupina B: Iran, Turčija, Japonska, Azerbajdžan

Skupina C: Švedska, Romunija, Italjia, Nizozemska in Slovenija

Značke: nogomet, slovenija

Članki iz rubrike