roblek 1 Odkrito.si

Slovo znanega Slovenca: le redki so vedeli za to

audi Svet24.si

FOTO: Živijo v študentskem domu in vozijo drage ...

Čakre Petisvet

Ko čakre ne delujejo, se lomita telo in duh

nisku, prometna nesreča Svet24.si

Nagi sedli v avto, sosede strpali v prtljažnik in...

meghan markle Svet24.si

FOTO: Meghan prvič sama: to jo je povsem "zvilo"

noge Najstnica.si

Preprost recept: Naravna krema za britje

bar pretep Njena.si

Jasmina pretepla Laro in zapustila šov!

gv
gv
0 09.10.2016 15:34:20

Na današnji dan leta 1999: Jugoslavija izločila Hrvaško in bizaren rdeči karton Mirkovića (video)

Na današnji dan pred 17 leti sta se na stadionu Maksimir pomerili reprezentanci Hrvaške in Jugoslavije, obračun pa velja za enega najbolj kontroverznih med tema dvema moštvoma.

Hrvati so na domačem stadionu v Zagrebu potrebovali zmago, zgolj remi pa jim je zaprl vrata na evropsko prvenstvo, ki je bilo na sporedu naslednje leto. Tja so se uvrstili Jugoslovani, ki so v skupini osvojili prvo mesto, druga je bila Irska, ki je nato obstala v dodatnih kvalifikacijah, tretji pa Hrvati.

Dvoboj je bil za gostitelje nadvse pomemben, temu primerno pa je bilo tudi stanje na zelenici. Nogometaši so ves čas igrali na robu prekrška in podobnih incidentov, živci pa so popustili Zoranu Markoviću, ki je Roberta Jarnija stisnil za mednožje. Ta dogodek je seveda opazil sodnik in jugoslovanskega nogometaša v 41. minuti izključil, kar pa za goste ni bilo usodno. Dogodek si lahko ogledate tudi v spodnjem posnetku (3:30), kot tudi ostale vrhunce dvoboja iz leta 1999.

Končni izid 2:2 je na začetku drugega polčasa postavil Mario Stanić, med strelce pa so se v prvem polčasu vpisali Alen Bokšić, Predrag Mijatović in Dejan Stankovič.

Značke: hrvaška, srbija

Članki iz rubrike