natasa ralijan tic gasper Odkrito.si

Bivša partnerica Gašperja Tiča nikogar ne ...

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za torek, 23. aprila

Apokaliptična Petisvet.si

Nostradamus videl, kaj nas čaka, s pariško ...

Otroško kolo, kolesar, Svet24.si

V trčenju z motoristom ugasnilo življenje ...

kocevar1 Svet24.si

Alpinistična legenda Radko Kočevar: Migaj in ne ...

4_Isaac in Patricija_fb Njena.si

Žena Isaaca Palme je prelepa nosečka

gašper hafner Njena.si

Dvojno presenečenje na posestvu Hafner

vf
vf
0 06.10.2016 10:07:29

Domača satirična komedija Pr'Hostar

Oboževalci dobesedno razgrebli vstopnice za premierne projekcije!

Filmska ekipa celovečerca PR'HOSTAR je že "ugvantana", zato se je v petek, 30. septembra, v slovenskih kinematografih Cineplexx, Kolosej in Kino Bežigrad pričela predprodaja vstopnic za sedem premiernih projekcij težko pričakovane domače komedije. Da je slovensko občinstvo željno smeha in da imajo priljubljeni "gorenjski gaunarji" močno podporo oboževalcev, priča dejstvo, da vstopnice na vseh lokacijah vztrajno kopnijo. V Kinu Bežigrad so premierno projekcijo razprodali v pičlih osmih urah in s tem presegli celo lanskoletni rekord filma Vojna zvezd, razprodana pa je tudi premiera v kranjskem Cineplexxu. In še odlična novica za vse tiste, ki niso pravočasni šibali na blagajne kinematografov, v predprodaji so že na voljo tudi vstopnice za redne projekcije od 27. oktobra naprej.

PREMIERNE PROJEKCIJE
17. oktober ob 20.00 – Cineplexx Kranj / RAZPRODANO
18. oktober ob 20.00 – Kolosej Ljubljana
19. oktober ob 20.00 – Kino Bežigrad / RAZPRODANO
20. oktober ob 19.00 – Kolosej Maribor
21. oktober ob 20.00 – Cineplexx Koper
22. oktober ob 20.00 – Cineplexx Celje
26. oktober ob 20.00 – Cineplexx Novo mesto

O ZGODBI
»Sam še dons pa do smrti grem na šiht, pol sm pa fraj.« - Jerč, PR'HOSTAR


Domača komedija nas bo popeljala na idilično gorenjsko podeželje, natančneje v majhen hotel Pr'Hostar, ki posluje razmeroma slabo. Za njegovo klavrno stanje je v veliki meri odgovoren stiskaški in pogoltni direktor, delež krivde pa neizpodbitno nosi tudi svojeglavo osebje.
Ko na vrata hotela potrka tuji kupec dvomljivega slovesa, se zaposleni zbojijo za svoje službe. Odločno vzamejo stvari v svoje roke in skušajo sabotirati prodajo!

Ali jim bo uspelo, bomo na rednih sporedih naših kinematografov izvedeli 27. OKTOBRA.

O FILMU PR'HOSTAR
»Za devetimi gorami in tremi cipresami leži majhna vasica in v njej hotel, kjer ostri so jeziki in prepovedani dotiki.« - serija Pr'Hostar

Pred štirimi leti je spletna serija Pr'Hostar postala pravi slovenski YouTube fenomen. Ustvarjalna ekipa, ki jo je širša javnost spoznala v skečih, kot so Car, Krastać in Carice, je tedaj postregla z izvirnimi prigodami gorenjskih gaunarjev, sočnim besediščem in zabavnimi liki, ki so jih gledalci v trenutku vzljubili. Medtem ko so videi beležili pol milijonske in celo milijonske oglede, njihovi stvaritelji niso počivali na lovorikah, temveč so neumorno pripravljali svoj prvi celovečerni film.

pr hostar (1)
Seveda med hotelskim osebjem ne sme manjkati nežni del ekipe – Mateja Terseglav v vlogi Tatjane.
karantanija

Slednjega so slovenski mojstri satire osnovali na četrti epizodi serije, kjer se v središču zgodbe odvija neizprosno hudomušen boj malega človeka proti pogoltni oblasti. Zgodbo malih ljudi velikih src so umestili na gorenjsko podeželje, v propadajoč hotel, kjer moči merijo izkoriščevalski direktor in muhasto osebje.

Preko likov, zaposlenih v hotelu Pr'Hostar, so ustvarjalci prikazali vsakodnevne frustracije navadnih delavcev, ki so podvrženi raznovrstnim zahtevam in kapricam nadrejenih. Tako je svojeglavo osebje postalo necenzuriran glas ljudstva. In čeprav so tudi hotelski uslužbenci pri izpolnjevanju svojega poslanstva lahko malce kruti, so predvsem resnični in človeški, s čimer se bodo gledalci zlahka poistovetili.

Pod scenarij za film, ki je nastajal skoraj leto dni, se podpisujeta Goran Hrvaćanin in Dejan Krupić, režisersko taktirko pa je prevzel Luka Marčetič, avtor serij Dan ljubezni in V dvoje. Kar se igralske zasedbe tiče, se lahko nadejamo ponovnega druženja z vsemi že poznanimi liki iz serije Pr'Hostar, obenem pa nas bodo razveselili tudi novi karakterji in posebni gostje.

IGRALSKA ZASEDBA: Dejan Krupić, Goran Hrvaćanin, Igor Kešina, Miha Brajnik, Mateja Terseglav, Aljoša Armuš, Haris Raković, Mario Ćulibrk, Luka Marčetić, Niko Zagode, Yulya Molina, Miri Bolte, Uroš Albert, Jože Robežnik
REŽIJA: Luka Marčetić
SCENARIJ: Goran Hrvaćanin in Dejan Krupić
PRODUCENT: Goran Hrvaćanin
IZVRŠNI PRODUCENT: Dejan Krupić
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Sašo Štih
MONTAŽA: Goran Hrvaćanin in Luka Marčetić
PREOSTALA EKIPA: Jan Misir – asistent kamere, Lev Predan Kowarski – gafer/lučkar, David Wetter Zagajšek – mikroman, Erik Margan – asistent režije, Tosja Berce Flaker – tajnik režije, Maja Razboršek, Ana Lazovski in Manja T. Korošec – maska

Značke: hostar, film, kino

Članki iz rubrike