stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

sta
sta
0 05.10.2016 17:38:26

Sosed z olimpijskim zlatom obtožen zlorabe dveh deklic

Peter Seisenbacher
vszi
Avstrijski judo je pretresla novica, da naj bi njihov nekdanji borec, ki je v svoji karieri osvojil številna odličja, med drugim tudi dve zlati olimpijski kolajni, zlorabil deklici.

Tožilstvo na Dunaju Petru Seisenbacherju očita spolno zlorabo in zlorabo vodstvenega položaja.

56-letni nekdanji judoist je v svoji športni karieri osvoji dve zlati olimpijski kolajni leta 1984 v Los Angelesu in 1988 v Seulu. V karieri trenerja je bdel nad reprezentancami Avstrije, Gruzije in Azerbajdžana. Pod njegovim vodstvom so Gruzijci na evropskem prvenstvu osvojili dve zlati, tri srebrne in štiri bronaste medalje, na svetovnem prvenstvu bron, na olimpijskih igrah 2012 pa zlato. Leta 1985 je postal svetovni prvak, leta 1986 pa evropski prvak.

Nina Bussek, predstavnica za stike z javnostjo na državnem tožilstvu na Dunaju, je dejala, da v obeh primerih, za katera je zlorabe osumljen Seisenbacher, deklici nista bili stari niti 14 let. Eno naj bi zlorabljal med letoma 1998 in 2001, ko ni dopolnila še niti 11 let. Domnevno naj bi skušal zlorabiti še tretjo deklico, ki pa se je uspela ubraniti.

Seisenbacher ostaja najuspešnejši avstrijski športnik poletnih olimpijskih iger in prvi, ki mu je v judu uspelo ubraniti naslov olimpijskega prvaka. Tekmovalno se je upokojil po igrah v Seulu, nato pa deloval kot trener. Preiskovalna ekipa je primer pod drobnogled vzela leta 2013, ko sta deklici, zdaj odrasli osebi, razkrili zlorabo. Seisenbacher in njegov odvetnik zaenkrat še nista komentirala obtožnice.

Članki iz rubrike