sonce Dobra karma

Tedenski horoskop: vsi ste na testu, da ugotovite,...

uroš urbanija Svet24.si

Prvak SDS ponovno vpoklical zvestega in uslužnega...

raz20 009 Reporter.si

Kdo ureja okolico vile Zmaga Jelinčiča v ...

Maha Vajiralongkorn Svet24.si

Kontroverzni kralj se je v Alpah »samoizoliral« ...

18991X1592 Necenzurirano

Kdo je že zaprl s.p.? Helena Blagne, Vlado ...

eye-2488227_1920 Odkrito.si

Zaradi koronavirusa izgubil službo in naredil to ...

Najini_mostovi0002 Njena.si

Kristjan Bevk se poslavlja z malih zaslonov

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 18.02.2019 07:43:36

EKSKLUZIVNO! Miran PAVLIN kot ga še niste poznali: O barvanju las, očetovi smrti in 'norcu' Mourinhu ...

M24
Naš tokratni povabljenec na kavo je eden najbolj prepoznavnih slovenskih športnikov vseh časov.

Je nekdanji nogometaš, bil je član zlate reprezentance, ki je v naši deželi poskrbela za športno evforijo, ki ji še do danes ni bilo para, je oče, nogometni funkcionar, zelo strasten teniški rekreativec, rocker po duši in svetovni popotnik. Vse to je Miran Pavlin.

Miran je svoje otroštvo preživel v Britofu pri Kranju, dokler se ni pri 20 letih preselil v Ljubljano. Prihaja iz povprečne družine, starša sta delala v Iskri oziroma Tekstilindusu. Njegova leta brezskrbnega odraščanja je spremljala samo ena stvar – njegova prva in prava ljubezen, nogomet, ki so ga s prijatelji vseskozi igrali na ulici. "Težko so nas spravili domov, bolj ali manj sem še jedel skozi okno, ker ni bilo časa, da bi se usedel h kosilu," nas je hitro nasmejal nekdanji nogometaš, ki ga je z najbolj pomembno postransko stvarjo na svetu »okužil« sedem let in pol starejši brat Brane. »Nogomet je bil zame kot nekakšna epidemija,« je slikovito dejal Miran in dodal, da je svojemu sorojencu vseskozi sledil. »A razlika v letih je bila prevelika. Seveda je moral biti tudi moja varuška. Ko je bil Brane star 18 let, je šel v diskoteko, jaz pa sem, star 10 let, na vsak način hotel zraven. Bil sem mali tečni brat, vsekakor,« se je široko nasmehnil naš sogovornik.

_JK17450

Zaradi očetove smrti sem odrasel

V tistem času, ko je služil domovini, se je moral soočiti z daleč najtežjo izkušnjo v življenju. Pri 19 letih je izgubil očeta. »To je bil zame velik šok, kaj šele za mojo mamo. Takrat sem odrasel,« je priznal. »Moj oče je umrl nepričakovano, za možgansko kapjo. Ne z danes na jutri, z danes na danes,« je še dejal naš sogovornik, ki je predvsem zaradi tega danes obseden z zdravjem in s pregledi, zaradi tega ne pije in ne kadi. »Nisem hipohonder, a poskrbim zase. Tudi smilim se nikoli samemu sebi. Edino, kar mi ženski del družine očita, je to, da že pri malce povišani telesni temperaturi pretiravam, kot da bom umrl. A bojda smo taki vsi moški,« se je široko nasmehnil.

CELOTEN EKSKLUZIVNI POGOVOR Z MIRANOM PAVLINOM SI LAHKO PREBERETE V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike