kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 27.08.2018 09:44:04

Nekdanji reprezentant in ZAPORNIK odprl DUŠO! Rok Grželj spregovoril o VSEM, kar je doživel za ZAPAHI!

Rok Grželj
Martin Metelko
V življenju človeka lahko doleti marsikaj. Vsak ima svoje težave, večje, manjše, različne, vsak ima svoj način, kako se s svojimi križi spopade. Tokrat smo na kavo povabili človeka, kakršnega v naši rubriki še nismo gostili. Rok Grželj, igralec futsala, je res poseben, pa ne toliko zaradi svoje športne poti, temveč zato, ker je Primorec dejansko leto in štiri mesece sedel na hladnem.

Rok prihaja iz Divače, v tem kraju ima njegova družina picerijo, ki jo vodita starša. V tamkajšnjem klubu Železničar Divača je naredil prve nogometne korake, v osnovni šoli se je ob nogometu nekaj časa ukvarjal tudi s košarko, a ta pri njem nogometu nikoli ni segla niti do kolen. "V nogomet sem zaljubljen. Če bi mi nekdo dejal, da mi da vse, kar mi srce poželi, da bi nehal igrati nogomet, tega nikoli ne bi sprejel. Edini način, da bi ga nehal igrati, je, če bi mi odrezali noge," je dejal edinec, ki je priznal, da je bil zaradi tega v otroštvu gotovo malo razvajen.

Futsal je začel igrati več let pozneje, čeprav mu je bil enako všeč, če ne še bolj kot veliki nogomet. A takrat futsal klubov ni bilo, nihče se s tem športom ni ukvarjal, šele pri 19 letih se je posvetil futsalu. Do takrat si je kruh služil v Primorju, toda nekega dne je čez njega naredil križ in se preselil na parket dvorane v Zagorju.

Kot otrok je bil zelo živ, hiperaktiven, ves čas se mu je moralo nekaj dogajati, veliko je bil zunaj, na treningih, nikoli ni zamudil niti enega, tudi danes je še tako. "Doma me skoraj nič ni bilo, dejansko sem samo spat hodil. Tako je tudi danes," se je zasmejal človek, ki se je v uri našega druženja izkazal za izredno energičnega, zgovornega, veselega, optimističnega, navitega in navihanega sogovornika, priznal je tudi, da je malo namazan.

Kar zadeva šolo, pravi, da večjih težav ni imel, v srednji šoli je naredil dva letnika, a se je zaradi prve profesionalne pogodbe s klubom iz Ajdovščine iz nje izpisal in ves svoj čas posvetil igranju. "Spoznal sem, da v šoli ni prihodnosti," se je gromko zasmejal gostinski tehnik po poklicu.

Ko je odraščal, je najbolj občudoval Diega Maradono, danes najraje na zelenicah spremlja Lionela Messija, v futsalu pa mu je najbolj pri srcu sloviti Portugalec Ricardinho, ljubljenec vseh navijačev, ki spremljajo futsal. Njega tudi osebno pozna, na spletu lahko najdete posnetek izpred nekaj let, ko sta se na evropskem prvenstvu Rok in Ricardinho kar na hodniku hotela pomerila v vragolijah z žogo in je Portugalec pokazal vse svoje bogato tehnično znanje: "On je res krasen človek, je iskren, pristen, čeprav je superzvezdnik."

CELOTEN POGOVOR Z ROKOM GRŽELJEM SI LAHKO PREBERETE V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN ALI NA TRAFIKA24.SI.

Galerija

Članki iz rubrike