© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
05.07.2024 08:56:22
Deli članek:

Idrija v znamenju Žogarije

V torek, 4. junija, je Žogarija potekala v Idriji na zunanjem igrišču pred osnovno šolo Idrija. Tokrat je bilo z nami kar šest ekip, ki so jih poleg šole gostiteljice sestavljale še Osnovna šola Črni vrh, in Spodnja Idrija. Uradni začetek dogodka je bil ob 9:30, ko so bile predstavljene sodelujoče šole in fair play protokol, napovedujoč začetek razburljivega dne.

Sledilo je energično skupinsko ogrevanje, ki je prešlo v tekmovalno vzdušje, kjer so se ekipe pomerile v nogometu tri na tri in vragolijah Žogarije. Kviz znanja je prinesel napete miselne boje, dekliški nogomet in igra "Z vami, gospod profesor" pa so še dodatno popestrili dogajanje. Veliko zanimanje je požela tudi letošnja novost - igra Otroški zaklad, kjer so učitelji iskali skriti srebrnik.

Prigrizke je tudi tokrat zagotovil Kekec s svojimi okusnimi namazi, medtem ko so mnogi plesni nastopi otrok sodelujočih šol ob zvokih himne Žogarije dodali poseben čar. Ob igrišču so potekale raznolike dejavnosti, od kolesarskega poligona do policijskega kotička, kjer so bili prisotni policisti iz Idrije in Nove Gorice, ki so otrokom dodobra predstavili svoje delo. Člani Rdečega križa so mlade učili o osnovah prve pomoči, predstavniki podjetja Elementum pa so vse prosotne osveščali o pomenu varnih naložb. Najmlajši so uživali v kotičku Mulčki.

Poseben trenutek je prinesel obisk poštarja Pavlija, ki je zbral čudovita pisma, ki so jih otroci ustvarili za natečaj Pismo Srca – Kot sonček sveta.

Zaključek dogodka je bil posvečen podelitvi nagrad, kjer je Osnovna šola Črni vrh zbrala največ točk in zmagala, priznanje za fair play pa je prejela prva ekipa OŠ Idrija.


Rezultati

Fair play: OŠ Idrija 1
1. mesto: OŠ Črni vrh
2. mesto: OŠ Idrija 4
3. mesto: OŠ Spodnja Idrija
4. mesto: OŠ Idrija 1
5. mesto: OŠ Idrija 3
6. mesto: OŠ Idrija 2