profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 17.04.2024 16:49:13

Brilosa gradi za vse generacije

»To je več kot le gradnja domov. Gre za oblikovanje prostora, kjer se združujejo različne generacije,« poudarjajo v podjetju Brilosa
Demografska slika v Sloveniji se spreminja, starejših od 65 let je več kot 21 odstotkov prebivalstva.

Tako kot se družba sooča z izzivi starajočega se prebivalstva, se gradbeno podjetje Brilosa odločno odziva na potrebe skupnosti. Z najnovejšim projektom Rezidenca Bežigrad na Topniški ulici v Ljubljani namreč gradijo več kot le stanovanja. Ustvarjajo življenjski prostor, ki spodbuja medgeneracijsko sodelovanje in zagotavlja kakovostno bivanje za vse. Stanovanjski kompleks vključuje tudi oskrbovana stanovanja oziroma prilagojena stanovanja za starejše.

»V Brilosi verjamemo, da je napredek družbe naloga vsakogar izmed nas. Naša vizija tako vključuje tudi gradnjo oskrbovanih stanovanj, ki predstavljajo odgovor na potrebe tretjega starostnega obdobja. Skupaj z drugimi stanovanji bodo ustvarila živahno in raznoliko skupnost, ki bo omogočala izmenjavo izkušenj, skrbništvo in medgeneracijsko povezovanje. To je več kot le gradnja domov. Gre za oblikovanje prostora, kjer se združujejo različne generacije,« so povedali v podjetju Brilosa.



Prednosti oskrbovanih stanovanj je veliko. Poleg možnosti varstva in zagotavljanja oskrbe za starejše, ki želijo ostati samostojni, tovrstno mešano stanovanjsko naselje omogoča tudi priložnosti za aktivno družabno življenje in povezovanje med stanovalci vseh starosti. »Gre za sinergijo, ki bogati tako mlade kot starejše in prispeva k bolj povezani in podporni skupnosti. Ravno osamljenost je med starejšimi vse pogostejša, zato želimo preprečiti njihovo izločitev iz družbe,« dodajajo v podjetju Brilosa.

V središču Bežigrada na stičišču Topniške in Peričeve ulice in v bližini Bežigrajskega dvora bo svoj prostor našel sodobno zasnovan projekt stanovanj, ki bo v harmoničnem okolju in s prečudovitimi pogledi na Kamniško Savinjske Alpe in Plečnikov stadion, združeval vse generacije.

Značke: brilosa, gradnje

Članki iz rubrike