pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

ou
ou
13 31.01.2023 10:15:28

Sramota na nacionalki! Izkušenega Berganta odrezali od spektakla v Planici, vodstvo razjezilo javnost!

Igor E. Bergant
Sašo Švigelj
Na slovenski nacionalni televiziji precej prahu dviguje nenavadna odločitev vodstva.

Planica bo od 22. februarja do 5. marca gostila svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. Na ta veliki dogodek se seveda pripravljajo tudi na slovenski nacionalni televiziji, ki jo bo v tistih dneh zagotovo spremljajo veliko število gledalcev, a povsem brez zapletov ne gre.

Športno in širšo javnost je močno razjezila odločitev direktorja televizije Uroša Urbanije, ki je iz promocijskih oglasov odstranil enega najbolj prepoznavnih obrazov televizije Slovenija Igorja E. Berganta. 



Kaj točno se dogaja, je na spletni strani tukajsmo.info razkril kar kolektiv RTV-ja. "Prenosi športnih dogodkov so zagotovo med najbolj priljubljenimi in gledanimi vsebinami naše televizije, svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, ki se bo čez slab mesec odvilo v Planici, pri tem ne bo izjema. Da bi k ogledu pritegnili kar največ gledalcev, so se v službi za napovednike televizijskih vsebin domislili promocijskih napovednikov, v katerih prepoznavni obrazi TV Slovenija športne navdušence vabijo v Planico in k spremljanju prenosov tekem na 2. programu televizije. A očitno niso pomislili, da je za generalno vodstvo večina izkušenih, prepoznavnih, verodostojnih, dolgoletnih obrazov Informativnega programa TV Slovenija po novem – prepovedanih.
Med povabljenimi za snemanje napovednikov so bili tudi Saša Krajnc, Igor E. Bergant in Seku M. Conde. V dneh do prvenstva pa boste njihova povabila gledalcem zaman čakali na televizijskih zaslonih. Vodstvo televizije s TV(it) direktorjem na čelu Urošem Urbanijo je njihovo predvajanje namreč prepovedalo in službi za napovednike naložilo, da naj namesto njih raje posname “zagotovo bolj prepoznavna obraza RTV Slovenije” Luko Svetino in Valentino Plaskan, ki sta na televiziji nekaj mesecev in rada pripovedujeta v javnosti, kako da je grozno na televiziji. Le strinjamo se lahko, da je podoba informativnih oddaj čedalje bolj klavrna, a to “naših”, ki pridno cepljajo za Urbanijo, ne moti.
Vse bolj očitno je, da skuša generalno vodstvo v zadnjih izdihljajih ustvariti podobo televizije po svoji meri in kar se da omejiti prisotnost tudi Saše Krajnca in Igorja E. Berganta na televizijskih zaslonih. Seku M. Conde pa se na ekranu ne sme pojaviti niti za deset sekund," se glasi sporočilo, ki je dvignilo precej prahu.

Značke: bergant, slovenija

Članki iz rubrike