franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ou
ou
0 06.01.2023 12:58:37

Generali je otrokom omogočil ogled predstave Repki

Dr. Igor Saksida in Rok Trkaj Foto Saša Kovačič
Zavarovalnica Generali je v okviru pobude The Human Safety Net (THSN) več kot sto otrokom iz socialno šibkejšega okolja v sodelovanju z Zvezo prijateljev in mladine Ljubljana Moste – Polje omogočila v Siti teatru nepozabno doživetje z ogledom zanimive in poučne predstave Repki, ki odpira srca in uči, da je poezija del otrok samih.

Zavarovalnica Generali je ob koncu leta v okviru pobude THSN razveselila otroke in njihove družine z ogledom interaktivne koncertne predstave Repki, ki je avtorski projekt Roka Terkaja – Trkaja in dr. Igorja Sakside. Otroci so lahko pobliže spoznali, kaj se zgodi, ko se otroška poezija poveže z moderno obliko izražanja v rimah, z repom in njegovo filozofijo, hip-hopom. Dr. Igor Saksida je izbral raznovrstno otroško poezijo odličnih slovenskih pesnikov od Otona Župančiča, Toneta Pavčka, Ferija Lainščka, do Andreja Rozmana Roze in drugih.


Trkaj jih je dopolnil z dinamičnimi repi, v katerih prepoznavamo motive in tematiko iz otroške poezije, a v sodobnem, bolj igrivem in manj predvidljivem, odrepanem jeziku. V zavarovalnici Generali želijo otrokom v največji meri pomagati razvijati njihove potenciale in jih spodbujati, da odprejo svoje srce in se izražajo na svoj način. Poleg tega hočejo s tovrstnimi projekti prispevati tudi k boljši pismenosti otrok in lažjemu učenju ter okrepiti veselje do branja različnim generacijam.

Gibanje THSN odraža zavezanost Generalija k ustvarjanju zdrave, odporne in trajnostne družbe, kjer se ljudje lahko razvijajo in uresničijo svoje potenciale. Prostovoljne dobrodelne akcije potekajo skozi vse leto, zaposleni v zavarovalnici pa s sodelovanjem in prostovoljstvom dokazujejo, da sledijo svojim vrednotam vseživljenjskega partnerstva in najšibkejšim stojijo ob strani tudi ob težkih življenjskih preizkušnjah.

Značke: trkaj, repki

Članki iz rubrike