volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 04.01.2023 10:25:45

Zakaj je delal 'selfije' na Pelejevem pogrebu? Predsednik Fife z bizarnim pojasnilom

Predsednik Fife Gianni Infantino je poskrbel za ogromno ogorčenja.

Predsednik Fife Gianni Infantino je zgrožen nad kritikami, ki jih je prejel zaradi selfieja na pogrebu legendarnega nogometaša Peleja pred njegovo krsto. Infantino je selfie naredil s Pelejevimi nekdanjimi soigralci, zaradi česar se je predsednik Fife znašel na udaru kritik.

Pelejeva pogrebna slovesnost se je v torek po 24 urah končala. Na stadionu njegovega nekdanjega kluba Santosa se je od edinega nogometaša v zgodovini, ki je trikrat osvojil naslov svetovnih prvakov, poslovilo več kot 230.000 navijačev. Med njimi tudi brazilski predsednik Luiz Inacio Lula da Silva in Infantino. Slednji je s selfiejem dvignil nekaj prahu.

A Infantino, kot pravi, ne razume negativnega dojemanja svojih dejanj. "Pravkar sem pristal iz Brazilije, kjer sem imel čast sodelovati pri čudovitem poklonu Peleju, ki je potekal na Vila Belmiro v Santosu," je predsednik zapisal na Instagramu.



"Zgrožen sem, ker sem bil obveščen, da me nekateri ljudje kritizirajo, ker sem posnel selfie in fotografije na slovesnosti. Rad bi pojasnil, da sem bil počaščen in ponižen, ko so me soigralci in družinski člani velikega Peleja prosili, da bi se z njimi fotografiral. Seveda sem takoj privolil," je nadaljeval Infantino.

Razložil je še, da so ga Pelejevi nekdanji soigralci prosili, da bi naredili selfie vseh skupaj, vendar ga sami niso znali narediti. Zato je, da bi bil v pomoč, Infantino fotografiral enega od njih in zanj posnel še fotografijo vseh skupaj.

"Če sem pomagal Pelejevemu soigralcu in s tem povzročil kritiko, jo z veseljem sprejmem in bom še naprej pomagal vsakomur, ki je prispeval pri pisanju legendarnih zgodb nogometa. Tako zelo spoštujem in občudujem Peleja in njegovo slovesnost, da ne bi nikoli storil ničesar, kar bi bilo na kakršen koli način nespoštljivo," je sklenil 52-letnik.

Značke: infantino, pele, pogreb

Članki iz rubrike