Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

ou
ou
0 13.09.2022 14:55:16

Dobrodelni dvodnevni glasbeni maraton ZA KRAS: Zeleni gaj in Vojščica z izjemnim naborom nastopajočih

Že naslednji konec tedna, v petek, 23. in soboto, 24. septembra se bo v Zelenem gaju in na Vojščici odvijal dvodnevni dobrodelni glasbeni maraton ZA KRAS.

Odziv na povabilo je bil res velik, saj bo nastopilo več kot 30 glasbenih skupin. V Zelenem gaju se bo glasbeni maraton pričel v petek, 23. 9. 2022 ob 17.00. Nastopili bodo: Tinkara Kovač, Slavko Ivančič, Matjaž Zupan (California), Drago Mislej Mef, Bakan Rock Gang in DJ Lovro, Boštjan Pertinač, Božidar Wolfand Wolf, Chateau, Fair play, Las Vegas, Madbringer, Masters, Pikapolonica, Popr n soul, Prizma, Razvaline, Rock heart, The Maff in DJ Riki.

Glasbeni maraton se bo nadaljeval na Vojščici v soboto, 24. 9. 2022 ob 16.00. Nastopili bodo: Pero Lovšin in Španski borci, Superhuman goats, Šank Rock akustika, The Foučers, Warfare (Italija), Zmelkoow, Ac Dc cover band, Anderkaver, Avtomobili, Heaven X, Ibunge, Link Der Wasser, Mary Rose, Odprava Zelenega zmaja, Pelhan, Perkakšns in DJ Riki.

Cena dnevne vstopnice v predprodaji znaša 13,50 EUR, na dan dogodka, pa bo dnevna cena vstopnice znašala 18,00 EUR. Vstopnice so že v predprodaji na vseh prodajnih mestih mojekarte.si. V Novi Gorici so vstopnice na voljo v Zoso Shop, kjer lahko vstopnice za skupine naročite z dodatnim popustom.

Denar, zbran z glasbenim maratonom, (vstopnice, pijača, hrana) in prejete donacije, bodo namenjene obnovi Markove koče, ki je po informacijah pristojnih služb edini pogorel objekt v požaru in trem prostovoljnim gasilskim društvom na območju požara (PGD Komen, PGD Kostanjevica na Krasu in PGD Renče-Vogrsko). Ko gre za gasilce želimo poskrbeti za bodočo preventivo, njihovo še boljšo opremljenost in poplačilo nastale škode na poškodovani ali uničeni opremi. Vsi nastopajoči in sodelujoči so k projektu pristopili pro bono.

Na Krasu nas je pred približno mesecem dni prizadel največji požar v zgodovini Slovenije, ki je terjal pravo opustošenje in ustvaril nepopravljivo škodo. Kras je drugačen, narava uničena in ljudje potrti. Leta bo trajalo, da si bomo vsi skupaj opomogli. Zgorelo je več kot 3500 hektarjev gozdov, travnikov in polj, nastalo pa je tudi ogromno gmotne/materialne škode. Neizmerna zahvala gre gasilcem, sekačem, vojakom, civilni zaščiti in drugim pripadnikom enot, ki so požar dva tedna požrtvovalno krotili in ga na koncu tudi uspešno pogasili. Požrtvovalni gasilci (teh je bilo daleč največ) so prostovoljno prihajali iz vse Slovenije in vseh gasilskih društev. Zapustili so delovna mesta, obveznosti, družine in otroke, terjali svoja življenja in prostovoljno podaljševali svoje izmene – vse to, da bi Krasu pomagali. Hvala vam! Gasilci, ki delujejo prostovoljno so med požarom izgubili tudi veliko prepotrebne opreme.


Vabljeni vsi ljubitelji dobre glasbe.

ORGANIZATORJA:
ŠKT društvo Farjovca in Danta Events

Predprodaja vstopnic:
https://www.mojekarte.si/si/za-kras-vojscica-dobrodelni-koncert/vstopnice-1156177.html
https://www.mojekarte.si/si/za-kras-zeleni-gaj-dobrodelni-glasbeni-maraton/vstopnice-1156172.html

Cena vstopnic: 13,50 eur (s popusti za večje skupine)

Članki iz rubrike