GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

ou
ou
0 07.09.2022 11:27:11

Akvizicija regionalnega liderja: Polleo Sport prevzel nekdanjega franšizodajalca Proteini.si Hrvaška

Polleo Adria d.o.o. je prevzela stoodstotni delež podjetja Proteini d.o.o., hrvaškega franšizodajalca blagovne znamke Proteini.si.

Polleo Sport, kot regionalni lider na področju športnih dopolnil in fitness opreme, ki trenutno deluje na sedmih trgih - v Avstriji, Nemčiji, Švici, Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Makedoniji, je akviziral podjetje nekdanjega hrvaškega franšizodajalca Protieni.si in na ta način od začetka septembra razširil svoje poslovanje za pet novih lokacij, tako da skupno število maloprodajnih mest v mreži zdaj presega številko trideset.

Brez konkurence
S to potezo, je Polleo Sport potrdil svoj liderski položaj v regiji in dodatno okrepil lastno strategijo rasta in prodora na nove evropske trge.

Iz Uprave Polleo Sporta so izjavili: "Rast, ki je Polleo Sport v zadnjih nekaj letih dosegel na tujih trgih, je prvi pokazatelj moči blagovne znamke, s širitvijo maloprodajne mreže na domačem trgu pa želimo potrditi status liderja v industriji športne prehrane. Z akvizicijo nekdanjega hrvaškega franšizodajalca blagovne znamke Proteini.si, dokazujemo svojo moč na regionalnem trgu in približujemo poslanstvo Polleo Sporta novim kupcem. Polleovi strokovnjaki so vedno bili naša moč in ponos, zato smo izredno veseli, da bodo obiskovalci novih lokacij lahko prepoznali njihovo znanje in izkušnjo. Kot podjetje, ostajamo in naprej predani svojemu cilju, ki je ustvarjanje bolj aktivne in zdrave skupnosti."


Načrti za prihodnost
Pomen te akvizicije so komentirali tudi predstavniki priznanih mednarodnih revizijskih hiš.

"V zadnjih nekaj letih sodelovanja, smo se prepričali, da je Polleo Sport edinstven koncept v smislu vrednosti blagovne znamke, pa tudi same kakovosti izdelka in dostopa trgu. V okviru tega je lepo videti, ko ena dobro načrtovana ideja in vizija dobita rezultate v obliki kontinuirane in močne regionalne rasti ter prisotnosti na regionalnih trgih. Ta akvizicija bo zagotovo utrdila položaj Polleo Sporta na trgu in mu omogočila, da lažje in kakovostneje pride do svojih uporabnikov ter jih navduši za športni življenjski slog, ki ga Polleo promovira," je komentiral Andrija Garofulić iz mednarodne organizacije za opravljanje revizijskih, računovodskih, pravnih in svetovalnih storitev - Mazars.

"Polleo Sport se je s svojim edinstvenim konceptom kralja v fitnesu ("The Fitness King") pokazal kot izjemno agilno in prilagodljivo podjetje, ki je hkrati pripravljeno odgovoriti na nove izzive in pravila poslovanja ter ustvarjati nove trende na rastočem trgu, naslonjenem na svet fitnesa in zdrave prehrane. Rezultat te akvizicije je konsolidacija domačega trga in krepitev položaja liderja na domačem in regionalnem trgu. Konsolidirani trg naj bi služil kot močna baza in temelj za nadaljnjo širitev na tuje trge," je dejal Ante Salopek iz Deloitte.

Z razvojem lastnega koncepta na trgu DACH regije in širitvijo maloprodajne mreže na območju Hrvaške in v Sloveniji, je Polleo Sport redek primer blagovne znamke, ki pogumno gradi svojo prihodnost.

Galerija
Značke: polleo, šport, hrana

Članki iz rubrike