andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

hu
hu
0 30.12.2021 20:24:45

Putin in Lukašenko v hokejski opremi, ob njima pa kup zvezdnikov

Voditelja Rusije in Belorusije Vladimir Putin in Aleksander Lukašenko nista zaveznika samo politično, ampak ju povezuje tudi športni duh. Politične pogovore o sodelovanju med državama sta tako v sredo popestrila še s prijetnimi stvarmi in združila moči v hokeju na ledu.

Putin in Lukašenko sta se v sredo sestala na dvostranskih pogovorih v ruskem St. Peterburgu, kjer je dan prej potekalo srečanje voditeljev držav, ki so bile nekoč del Sovjetske zveze, med katerimi je bila tudi Belorusija.

Po pogovorih sta se preizkusila še v hokeju. Ruski predsednik je v prijateljski hokejski tekmi nosil rdeče beli dres s številko enajst, Lukašenko pa dres v nacionalnih beloruskih barvah s številko ena.


Na ledu so se jima pridružili nekateri znani hokejisti, med njimi Pavel Bure, Aleksej Kasatonov, Valerij Kamenski, Ilja Kovaljčuk in Vjačeslav Fetisov, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Putin in Lukašenko sta igrala za "belo ekipo" proti "rdečim", na koncu pa so zmagali beli z 18 proti sedem. Putin je za svojo ekipo prispeval sedem golov, Lukašenko pa dva.

69-letni Putin je sicer znan po svojih športnih udejstvovanjih in se občasno udeležuje eksibicijskih hokejskih tekem, kot nosilec črnega pasu pa se rad pomeri tudi v judu. Medijsko pozornost vzbuja tudi s svojimi podvigi, ki utrjujejo njegov ugled mača v javnosti. Tako se je pred leti potopil z raziskovalno podmornico na dno Baltskega morja, v času, ko je bil še premier, pa je televizijsko ekipo z uspavalnim nabojem rešil pred napadom sibirskega tigra.

Članki iz rubrike