Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Jana Kovač
Jana Kovač
0 24.12.2021 10:00:13

Zapeljiva, vrhunska in brez konkurence: Ženska ura HUAWEI Watch GT 3 za vse prave dame!

Imela sem priložnost preizkusiti uro, ki vse od predstavitve obljublja vse in še več. In nisem razočarana. Še več, nad tehnološkim pripomočkom nisem bila tako navdušena že lep čas.

Pa pojdimo lepo po vrsti. Obožujem tehnološke pripomočke in vse, kar je povezano s tehnologijo. Trudim se iti v korak s časom, čeprav je to v zadnjih časih izjemno težko. Novosti si kar sledijo eno za drugo, ob predstavitvi najnovejše Huaweijeve ure Watch GT 3 pa sem z velikim zanimanjem spremljala, kaj vse mi lahko ponudi. Obljube so bile naravnost drzne, mislila sem si svoje, ko sem dobila priložnost, da jo dobim v svoje roke, pa tega nisem hotela zamuditi za nič na svetu.

watch gt 3 2

Prvi vtisi
Vonj po novem. Seveda ga obožuje vsak od nas, s takšnim tehnološkim bonbončkom pa je vse skupaj dobilo še dodatne razsežnosti. Že ob prvem pogledu na ročni časomerilec, ki je vse prej kot to, mi je kar malce zastal dih. Čudovit lesk, še lepša zlata barva in kovinski pašček, ki je na otip nežnejši kot svila. To je bil zgolj prvi vtis, ki pa je dal sprva manjše pomisleke. A te so hipoma poniknili, če se mi je zdelo, da na roki ne bo trdno zasidrana in da bi mi jo utegnilo ob malce hitrejšem gibu sneti z roke, so bile bojazni popolnoma odveč.

Kovinski pašček se ponaša z dvema močnima magnetoma, ki skrbita, da ura ne bo šla nikamor, z lahkoto in brez težav jo bom s seboj vzela tudi na kakšen precej bolj adrenalinski šport. Prepričana sem, da bi z mene odletelo prej vse ostalo, kot pa tale zlata paša za oči. Pašček lahko tudi zamenjate, ampak je tako popoln in dovršen, da v tem ne vidim nobene potrebe.

Ob strani jo krasi vrtljiva krona, ki ima tudi funkcijo gumba za nazaj, malce nižje pa je še en gumb, s katerim dostopamo do bližnjic, ki si jih lahko nastavimo po lastni želji. Na spodnjo stran so pri Huaweiju na uro namestili najnovejše senzorje in različne merilce, ki se sicer ne vidijo, brez dvoma pa so ena glavnih odlik zelo pametne in nadvse zmogljive ure.

Zmogljiva baterija
Ženska različica ure Watch GT 3 se po samih karakteristikah ne razlikuje od moške, malenkost manjša je zgolj baterija, za katero pa proizvajalec vseeno obljublja en teden delovanja brez ponovnega polnjenja. Pa res? Res! Oziroma še več. Ob moji uporabi, ki je zagotovo večja od povprečne, mi je ura z enim samim polnjenjem zdržala tudi več kot sedem dni. Šmarna gora, tek, spremljanje časa in še marsikaj terjajo svoj davek, ki pa še zdaleč ni visok. Najbolj pomembno mi je, da polnjenje ure ni opravilo, ki bi me obremenjevalo prepogosto, sploh ker sem ženska, ki ure zlepa ne sname z roke. Niti med vadbo, niti med spancem kaj šele pod toplo prho v kopalnici. Bržkone je k temu pripomogel tudi način varčevanja z energijo, saj ponoči lahko izključite številne funkcije, zaslonu pa privoščite počitek.

watch gt 3 3

Vsak začetek ni (!) težak
Močno me je navdušil že sam začetek uporabe ure. Ker gre za pametno uro, je uporaba brez mobilnega telefona praktično nemogoča, ob nameščenih najnovejših posodobitvah potrebnih aplikacij (Health 'Zdravje' in HMS Core), ki jih seveda dobite v AppGallery, pa vse poteka ekspresno hitro. Ura se s telefonom seznani s pomočjo aplikacije Zdravje, sledi nekaj potrditev in ura je že pripravljena za uporabo. Čudovito!

Nastavitev je praktično neomejeno število, vsak uporabnik si jo mora kakopak nastaviti po lastnih potrebah in željah. Odvisno od tega, kaj potrebujejo, kdaj in kje.

Brezmejna uporaba
Obljuba proizvajalca, da jo lahko uporabljate v več kot 100 različnih športnih načinih, drži kot pribita, športne podvige pa lahko spremljate na različnih aplikacijah, ki si jih prav tako lahko namestite na uro. Srčni utrip in nasičenost kisika v krvi spremljajo novi senzorji, ki so še bolj natančni in zanesljivi od prejšnjih, hkrati lahko vsak trenutek preverite telesno temperaturo. Hudiča, ta mašina lahko spremlja celo menstrualni cikel, česar pa si še nisem drznila preizkusiti.

Ne vem za vas, ampak mene je ura stoodstotno prepričala. Prepričana sem, da je z roke ne bom snela še lep čas, če vam lahko namignem idejo za rojstni dan ali pa novo leto, pa zagotovo ne boste zgrešili. Verjemite, vaša draga bo kar sijala. Od sreče in od ure!

Članki iz rubrike