Praznik, poln domišljije in veselja, vam ponuja možnost, da se popolnoma prepustite ustvarjalnosti tudi za kuhinjskim pultom. Rio Mare v sodelovanju s priljubljeno kulinarično ustvarjalko Ano Žontar Kristanc za najbolj srhljivo noč v letu predstavlja tematsko obarvan recept s kančkom razigranosti. Tokrat bodo na račun prišli vsi oboževalci pice, ki je tokrat zaživela v srhljivi preobleki.
Za slasten okus bodo poskrbeli novi fileji tunine Rio Mare v oljčnem olju, ki jih odlikujejo skrbna ročna priprava v skladu z najstarejšo tradicijo, najboljše sestavine in vrhunski gurmanski okus. Da pa bo čisto vsak lahko našel nekaj zase, so fileji tunine na voljo v treh izjemnih okusih. Vsi, ki najbolj uživajo v klasiki, prisegajo na tunino v oljčnem olju, tiste, ki svoje brbončice radi postavljajo pred bolj začinjen izziv, bodo navdušili fileji tunine v oljčnem olju z drzno pekočo papriko. Če pa pri svoji jedi iščete dodatek svežine, bodo fileji tunine v oljčnem olju s svežo limeto in ingverjem prava izbira za vas. Vsi trije okusi so pakirani v steklenem kozarcu, zato so še priročnejši za večkratno uporabo in okolju prijazni.
Letošnjo praznovanje za noč čarovnic popestrite s pripravo strašne pice za noč čarovnic s fileji tunine Rio Mare v oljčnem olju.
Sestavine za testo:
400 g navadne moke 200 g polnozrnate moke 200 ml mleka 250 ml vode 12 g soli 1 čajna žlička medu 2/3 kocke svežega kvasa ali zavitek suhega
Sestavine za paradižnikovo omako:
1 dcl mletih paradižnikovih pelatov 1/2 čajne žličke sladke mlete paprike 1/4 čajne žličke česna – suhega ali sveže naribanega 1/3 čajne žličke suhega origana 1 čajna žlička sladkorja ali žlica javorjevega sirupa 1/3 čajne žličke soli
Sestavine za nadev:
4 zelene olive
4 črne olive
1 kozarček filejev tunine Rio Mare
5 lističev topljivega sira (npr. gavda, edamec)
Opis priprave:
Moki presejemo in zmešamo. Mleko in vodo segrejemo do toplega, vmešamo med in nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati 10 minut. Vzhajan kvas vmešamo k mokama in nato vmešamo še sol. Gnetemo 15–20 minut. Testo pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro. Nato ga razvaljamo v velikosti pekača. Pekač premažemo z oljčnim oljem in testo preložimo nanj. Vse sestavine za paradižnikovo omako zmešamo. Testo premažemo s paradižnikovo omako. Pustimo vzhajati 15–20 minut, nato pa položimo v pečico, segreto na 220 °C, za 12–14 minut. Nato po pici razporedimo v duhce narezan sir in ga položimo za prib. 15–20 sekund nazaj v pečico, da se sir stopi. Pico vzamemo iz pečice in stopljen sir okrasimo s koščki črnih oliv, dodamo olive, izrezljane kot pajke, in koščke tunine. Takoj postrežemo.
Za več receptov z izdelki Rio Mare obiščite spletno stran www.riomare.si/recepti in spremljajte Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija .
oglasno sporočilo
Strašna pica za najbolj srhljivo noč v letu
Pred nami je noč čarovnic, ki je idealen čas, da se v družbi prijateljev in družine našemite v svojega najljubšega junaka, izrezljate buče in si pričarate zabavo doma.
Privoščite si neomejeno branje
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov in imajo brezplačen promocijski dostop do
Plus
vsebin.
Več informacij
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
- preverjen e-naslov
- preverjena tel. številka
- popolni osebni podatki
- prijava na e-novice
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke