alenka-gotar Svet24.si

Kako znani Slovenci okrasijo svoj dom?

skilyr hicks Svet24.si

Umrla 23-letnica, ki je pred letih nastopila na ...

maša2 Svet24.si

Kako ste pomagali Maši: »Želim si, da bi ljudje...

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

Ivan Simič Necenzurirano

Kako nas je Ivan Simič napadal v parlamentu ...

Alfi Nipič Odkrito.si

EKSKLUZIVNO: Alfi Nipič: "Tega ne privoščim ...

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

STA
STA
0 30.09.2021 17:47:26

DVAKRATNI OLIMPIJSKI PRVAK priznal vpletenost v napadu na Kapitol

vszi
Nekdanji ameriški plavalec Klete Keller, dvakratni olimpijski prvak, je v sredo priznal vpletenost v napad na Kapitol, ki se je zgodil 6. januarja letos v Washingtonu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Devetintridesetletnega Američana so takrat aretirali, potem ko so ga prepoznali na posnetkih, ki so jih posneli novinarji med vdorom privržencev nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa v Kapitol.

Keller se je v sredo za krivega izrekel v več točkah obtožnice. Priznal je oviranje delovanja kongresa, ki je takrat formalno naznanil zmago Joeja Bidna na ameriških volitvah, žaljenje predsednice predstavniškega doma Nancy Pelosi ter drugih. Priznal je tudi kasnejše uničenje pomnilniške kartice s posnetki iz Kapitola, je danes zapisalo tožilstvo v Washingtonu.


Ob tem je Keller dodal, da bo sodeloval z oblastmi in s tožilstvom pri nadaljnjih preiskavah, še piše dpa.

Nekdanji plavalec je štirikrat nastopil na olimpijskih igrah, s štafeto 4x200 m je osvojil dve zlati in srebrno kolajno, v posamični konkurenci pa je bil dvakrat bronast v disciplini 400 metrov prosto. Tudi s svetovnih prvenstev se je vrnil s številnimi odličji.

Po končani športni poti se ni znašel. Ločil se je od žene, večkrat izgubil službo, nekaj časa je bil brezdomec, živel je tudi v avtomobilu. Nazadnje se je preživljal s prodajo nepremičnin.

Značke: plavanje, zda

Članki iz rubrike