princ filip, princ harry Svet24.si

Se je princ Harry spravil na pokojnega Filipa?

darja Svet24.si

Darja Gajšek ima ob rojstnem dnevu le eno željo

UV-jelincic family M24 Reporter.si

Jelinčiču se mudi še pred poletjem končati ...

Janez Poklukar Svet24.si

Poklukar: Ne bi radi postavljali sistema takrat, ...

20210301-01049413 Necenzurirano

Parlamenta ni sesula opozicija, ampak vlada ...

ljubosumje Dobra karma

Se prepoznate kot ljubosumne ... in kako s tem ...

Ljubezen po domace3 Njena.si

Takšna je bila mala Tanja Koren kot Pika ...

ue
ue
10 02.05.2021 16:35:55

HUD UDAREC za SLOVENSKO KOŠARKARSKO LEGENDO! Ostal brez 2 MIO EVROV, lopov pa ...

Fotografija je simbolična.
Profimedia
Športniki prevečkrat zaupajo trdo prisluženi denar ljudem, ki jih potem izkoristijo, in na koncu ostanejo brez vsega.

Slovenska košarkarska legenda in zdaj generalni sekretar na Košarkarski zvezi Slovenije Radoslav Rašo Nesterović je ostal brez dobršnega dela prihrankov, ki jih je zaslužil z igranjem v ligi NBA. 

O tem, da ga je njegov finančni svetovalec v Švici prevaral, smo pisali že januarja pred dvema letoma.

Slovenskemu ZVEZDNIKU ukradli VEČ MILIJONOV EVROV!

Pred prvomajskimi prazniki pa je sodišče izreklo dokončno sodbo prevarantu, ki je zapravil več deset milijonov evrov iz investicijskega sklada, ki so mu ga zaupali štirje ljudje, med njimi tudi Rašo Nesterović in Toni Kukoč. 

873-29-nesterovic ap
Arsen Perić

V sredo je sodišče naložilo danes 61-letnemu prevarantu iz Ticina v Švici kazen tri leta zapora, od tega dve leti pogojno. Ker je omenjeni prevarant pred časom v zaporu odsedel že osem mesecev, je s sodišča v sredo odkorakal kot svoboden človek in naj bi odsedel še vsega štiri mesece. Denarja vlagatelji seveda ne bodo videli nikoli več, saj je omenjeni prevarant priznal, da je vzel denar in vsega zapravil v igralnicah. Olajševalna okoliščina na sodišču naj bi bila, da je bil prevarant zasvojen s stavami oziroma da je to psihična bolezen, zaradi katere si ni mogel pomagati, da je jemal denar in ga potem zapravil v igralnicah.

Tako Nesterović kot Kukoč sta bila v sredo v Luganu v Švici na izreku sodbe in sta bila nad kaznijo ogorčena. Prevarant je bil Kukočev prijatelj, ki ga je spoznal v času, ko je igral za Benneton iz Trevisa, zaupal pa mu je veliko količino denarja, ki ga je zaslužil pri Chicago Bullsih. Kukoč je investiral milijone evrov v hotel z apartmaji v St. Moritzu, vendar denar ni nikoli šel v posel, saj ga je prevarant prej pobral z računa in zapravil v igralnicah. Vse skupaj je Kukoč investiral nekaj manj kot 20 milijonov evrov in ves ta denar je šel rakom žvižgat. Nesterović je zahteval povračilo nekaj več kot dva milijona evrov, a jih seveda tudi nikoli ne bo dobil nazaj. 

Značke: prevara, košarka

Članki iz rubrike