Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ue
ue
10 02.05.2021 16:35:55

HUD UDAREC za SLOVENSKO KOŠARKARSKO LEGENDO! Ostal brez 2 MIO EVROV, lopov pa ...

Fotografija je simbolična.
Profimedia
Športniki prevečkrat zaupajo trdo prisluženi denar ljudem, ki jih potem izkoristijo, in na koncu ostanejo brez vsega.

Slovenska košarkarska legenda in zdaj generalni sekretar na Košarkarski zvezi Slovenije Radoslav Rašo Nesterović je ostal brez dobršnega dela prihrankov, ki jih je zaslužil z igranjem v ligi NBA. 

O tem, da ga je njegov finančni svetovalec v Švici prevaral, smo pisali že januarja pred dvema letoma.

Slovenskemu ZVEZDNIKU ukradli VEČ MILIJONOV EVROV!

Pred prvomajskimi prazniki pa je sodišče izreklo dokončno sodbo prevarantu, ki je zapravil več deset milijonov evrov iz investicijskega sklada, ki so mu ga zaupali štirje ljudje, med njimi tudi Rašo Nesterović in Toni Kukoč. 

873-29-nesterovic ap
Arsen Perić

V sredo je sodišče naložilo danes 61-letnemu prevarantu iz Ticina v Švici kazen tri leta zapora, od tega dve leti pogojno. Ker je omenjeni prevarant pred časom v zaporu odsedel že osem mesecev, je s sodišča v sredo odkorakal kot svoboden človek in naj bi odsedel še vsega štiri mesece. Denarja vlagatelji seveda ne bodo videli nikoli več, saj je omenjeni prevarant priznal, da je vzel denar in vsega zapravil v igralnicah. Olajševalna okoliščina na sodišču naj bi bila, da je bil prevarant zasvojen s stavami oziroma da je to psihična bolezen, zaradi katere si ni mogel pomagati, da je jemal denar in ga potem zapravil v igralnicah.

Tako Nesterović kot Kukoč sta bila v sredo v Luganu v Švici na izreku sodbe in sta bila nad kaznijo ogorčena. Prevarant je bil Kukočev prijatelj, ki ga je spoznal v času, ko je igral za Benneton iz Trevisa, zaupal pa mu je veliko količino denarja, ki ga je zaslužil pri Chicago Bullsih. Kukoč je investiral milijone evrov v hotel z apartmaji v St. Moritzu, vendar denar ni nikoli šel v posel, saj ga je prevarant prej pobral z računa in zapravil v igralnicah. Vse skupaj je Kukoč investiral nekaj manj kot 20 milijonov evrov in ves ta denar je šel rakom žvižgat. Nesterović je zahteval povračilo nekaj več kot dva milijona evrov, a jih seveda tudi nikoli ne bo dobil nazaj. 

Značke: prevara, košarka

Članki iz rubrike