Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 12.02.2021 13:38:37

Manner, podjetje z več kot 100-letno tradicijo, za vse svoje izdelke prejel certifikat FAIRTRADE

Avstrijsko družinsko podjetje Manner že od leta 2020 za izdelavo slaščic lastne blagovne znamke uporablja stoodstotno certificiran in trajnostno pridelan kakav. Naslednji pomemben korak na tem področju pa sledi letos, saj bodo vsi Mannerjevi izdelki prejeli pečat FAIRTRADE.

Za tradicionalno družinsko podjetje Manner trajnost predstavlja več kot le razlog za uspešno prodajo izdelkov, saj se kaže tudi skozi ključne vrednote podjetja. Že leta 1890, ko je bilo podjetje ustanovljeno, so bili v ospredje postavljeni visoka kakovost, trajnostno pridelan kakav in cenovno dostopne slaščice. Od takrat je kakav kot najpomembnejša surovina osrednja tema Mannerjeve trajnostne strategije. Leta 2012 se je podjetje zavezalo, da bo do leta 2020 vse izdelke lastne blagovne znamke izdelovalo izključno le iz trajnostno pridelanega kakava, naslednji korak pri uresničitvi zaveze pa je še certifikat FAIRTRADE.

"Prilagoditev in posodobitev bosta potekala postopoma. Nova embalaža izdelkov bo namreč prejela pečat FAIRTRADE, namen takšnega postopka pa je, da se sprememba izpelje na okolju čim bolj prijazen način. Tako ne bo prišlo do dodatnih odpadnih produktov, hkrati pa nam je pomembno, da ljudje, ki pridelujejo kakav za naše izdelke, prejmejo pošteno plačilo. S pečatom na embalaži bomo tako postali vidni kot družbeno odgovorno podjetje," je dejal G. Alexander Lipovšek, direktor Manner za JV Evropo. Pečat FAIRTRADE imajo že čokoladne banane Casali in Mozartove kroglice Victorja Schmidta, ostali Mannerjevi izdelki pa bodo pečat prejeli do konca leta 2021.

c FAIRTRADE ÖsterreichThierry Gouegnon
manner
revija zvezde

Manner aktiven tudi na področju vpetosti v socialno okolje

Leta 2013 so pod sloganom »Skupaj posladkajmo življenja otrok« sklenili partnerstvo z SOS-Kinderdorf. Podjetje je namenilo sredstva za vas Abobo Gare na Slonokoščeni obali, s čimer tamkajšnjim otrokom omogoča izobraževanje in varstvo.

Značke: manner, certifikat

Članki iz rubrike