Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ue
ue
0 06.01.2021 13:47:14

DONACIJA Pediatrični kliniki Cedevite Olimpije! 'Najti je potrebno način, kako vračati družbi!'

Youtube
Hvalevredna poteza Cedevite Olimpije.

Prejšnji teden je bil center zmajev Mangok Mathiang, ki se je nesrečno poškodoval tik pred uradnim začetkom sezone, pred prostori Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana in osebju Pediatrične klinike Ljubljana predal računalniško opremo, zbrano v dobrodelni akciji SKUPAJ za junake v belem.

Spomnimo, v 10. krogu lige ABA so se košarkarji Cedevite Olimpije v Stožicah pomerili z zagrebško Cibono, posebej s tem namenom pa si je bilo možno v spletni trgovini ljubljanskega kluba zagotoviti posebno spominsko vstopnico. Z nakupom vstopnice je vsak navijač prispeval svoj delež k nakupu računalniške opreme za osebje Pediatrične klinike Ljubljana, k akciji pa so zavzeto pristopili tudi vsi košarkarji in člani strokovnega štaba članske ekipe ter vodstvo ljubljanskega kluba.

V KK Cedevita Olimpija so k akciji pristopili z zavedanjem, da je prav zdravstveno osebje v letu 2020 še posebej izpostavljeno, ob nenehnem boju s pandemijo covida-19 pa so Junaki v belem vedno in vselej na prvih bojnih linijah. Prejšnji teden je zbrano računalniško opremo osebju Pediatrične klinike predal Mathiang, ki še naprej uspešno okreva po hudi poškodbi noge, ki jo je staknil pred začetkom tekmovalne sezone 2020/21.



Davor Užbinec, direktor KK Cedevita Olimpija: "Iz dneva v dan lahko vidimo, kako hudo je pandemija COVID-19 vplivala in še naprej vpliva na naše vsakdanje življenje. Ob vseh težavah, s katerimi se vsi soočamo, pa lahko zlahka ob stran postavimo dejstvo, da imajo Junaki v belem, kot smo poimenovali zdravstvene delavce, med vsemi največ opravka s tistimi, ki so okuženi s koronavirusom, ob tem pa morajo vsak dan znova opravljati tudi vse druge naloge, ki jih prinese njihovo delo. Z mislijo na to smo se v KK Cedevita Olimpija zavestno odločili, da osebju Pediatrične klinike Ljubljana z akcijo, ki smo jo izvedli na tekmi 10. kola lige ABA, priskočimo na pomoč po naših najboljših močeh. Ob tej priložnosti bi se iz srca rad zahvalil vsem navijačem, ki so kupili spominsko vstopnico, ne smem pa pozabiti niti na igralce ter člane strokovnega štaba ter ostale sodelavce, ki so prispevali svoj delež k našemu projektu. Vsi skupaj se veselimo prihodnjih dobrodelnih akcij, saj želimo kot največji slovenski košarkarski kolektiv vračati družbi in ponuditi svojo pomoč tam, kjer je potrebna."

Izr. prof. dr. Matjaž Homan, dr. med., namestnik strokovnega direktorja Kliničnega oddelka za gastroenterologijo, hepatologijo in nutricionistiko Pediatrične klinike Ljubljana: "V imenu Pediatrične klinike Ljubljana in še posebej v imenu oddelka za gastroenterologijo, hepatologijo in nutricionistiko, se iskreno zahvaljujemo KK Cedevita Olimpija za donacijo, ki jo nujno potrebujemo. Smo namreč prva bolnišnica v Sloveniji, ki deluje brez papirjev, saj so vsi podatki o naših pacientih, vključno s potekom zdravljenja, shranjeni v računalnikih oz. v tehnološki obliki. Potrebujemo sodobne računalnike, te pa smo zdaj pridobili z donacijo KK Cedevita Olimpija. Še enkrat, najlepša hvala, Zmajem želimo veliko uspehov, vsem pa želim, da se bomo v letu 2021 skupaj v dvorani veselili novih zmag."

Mangok Mathiang, igralec KK Cedevita Olimpija: "Praznični čas je čas, ko vsi občutimo, da moramo nekaj storiti, da vsem polepšamo to obdobje. Moja mati me je vzgajala v smeri, da v kolikor si blagoslovljen in trdo delaš, moraš biti blagoslov tudi za vse druge ljudi. Najti je potrebno način, kako vračati družbi. Vesel sem, da sem lahko del tega projekta. Verjamem, da bodo v Pediatrični kliniki Ljubljana podarjeno računalniško opremo uporabili tako, da jim bo ustrezala še vrsto let. Že po obrazih osebja sem videl, da smo jim polepšali zaključek leta in jih navdali z optimizmom pred začetkom novega leta."

Članki iz rubrike