stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
3 05.01.2021 11:03:35

Kaj pa slovenski ŠPORT?! Legendarni VILFAN ogorčen, poglejte si, kaj so naredili ZDAJ!

Peter Vilfan
STA
Slovenski športni komentator razočaran nad razdelitvijo novega protikoronskega paketa.

Državni zbor je prejšnji teden potrdil nov protikoronski zakonski paket, pri katerem pa bo najkrajšo (spet) potegnil slovenski šport. Zakaj? Niti delčka od več kot pol milijarde evrov ne bo namenjenega športu, kar je kakopak razjezilo nekdanjega vrhunskega slovenskega košarkarja Petra Vilfana.

"Državni zbor je potrdil sedmi protikoronski zakonski paket, ki prinaša (ob nekaterih, ki vanj sicer ne sodijo) lepo število ugodnosti in rešitev za številne dejavnosti, organizacije, skupine in tudi posameznike. Na žalost pa paket, vreden več kot pol milijarde evrov (to sem predvidel že v zapisu 8. decembra), tudi tokrat ničesar ne prinaša slovenskemu športu, na katerega so ponovno vsi pozabili. Od pripravljalcev (vlada) do poslank in poslancev!
Pričakoval sem vsaj od opozicije, da bo vložila kak "športni" amandma, če ne zaradi drugega, pa vsaj zaradi lepšega vtisa. Saj tako ali tako ne bi bil potrjen! Očitno slovenskega športa tudi pod morebitno novo koalicijo (KUL?) ne čakajo boljši časi!
Smo pa dobili še eno "vrhunsko" izjavo na temo slovenskega športa. Podpredsednica parlamentarnega odbora za izobraževanje, znanost in na žalost tudi šport je izjavila, da bodo letos vse reprezentance sicer dosegle slabše rezultate, da pa zaradi tega še nihče ni umrl! To seveda drži! Se pa gospa očitno ne zaveda, da bodo naši otroci zaradi takega odnosa telesno povsem zakrneli, da bosta njihova že siceršnja prekomerna telesna teža in gibljivost še večji problem, da bodo naši mladi športniki izgubili stik z vrstniki, posledično pa jim bo padla tako motivacija kot želja in volja za ukvarjanje s športom.
In kdo lahko to prepreči? Samo vi, spoštovane športnice in športniki vseh vrst, ljubitelji športa, simpatizerji, športni delavci, društva, klubi, športne zveze ... Kako? Jasno in glasno izrazite svoje poglede, stališča, predloge in zahteve! Oni so tu (beri: na položajih) zaradi vas, ne vi zaradi njih!
Če ne prej, jim to pokažite na volitvah!" je Vilfan ogorčeno zapisal na svojem Facebook profilu.

Članki iz rubrike