GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 27.11.2020 12:30:20

Anja Strajnar s singlom in videospotom 'Notranji kres' razkriva notranji ogenj slehernega posameznika

Pred nami je novi single in videospot Anje Strajnar, vsestranske avtorice in pevke, z naslovom Notranji kres. Anjo poznamo kot prvi glas Akordike, nastopala pa je tudi v štirih muzikalih (Mamma mia, Madagascar, Alpska saga in Druščina). Kot solistka je med drugim nastopala ob boku Big Banda RTV Slovenija in Velikega revijskega orkestra RTV Slovenija na Poletni noči 2019.

Njena pesem Notranji kres je skladba o ženski, ki je neopažena, na neki način s strani družbe celo spregledana, a izjemno notranje bogata. »Ko gori njen 'kres', je neuničljiva in to se zgodi takrat, ko je v stiku s seboj, le takrat namreč začuti svojo moč in je neomajna, postavljena v svojo sredico.«

Anja, ki je klasično šolana vokalistka in izjemna interpretka svetovnih ter domačih uspešnic (izvaja širok repertoar: pop, muzikal, jazz, soul, popevke, kabaret) kot tudi svojih del, pravi, da se bodo: »v skladbi prepoznali vsi, ki so na videz le del povprečnega vsakdana, a vendar v njih tli veliko bogatejši svet, ki se skriva za vsemi temi maskami. Vsak od nas je navznoter bogat  po vsebinah, ki jih nosimo s seboj, pravo vsebino življenja pa nam daje le ustroj naših misli in intimno občutenje sveta.«

Glasba za pesem Notranji kres je nastala v sodelovanju z Domnom Gracejem in Jeanom Markičem (Studio Fono). Soavtorja glasbe, ki sta tudi posnela večino inštrumentov za skladbo ter poskrbela za miks in editiranje, o skladbi pravita: »Posneta je bila večinoma z akustičnimi instrumenti, dodali smo nekaj sintetizatorjev, v njej pa od inštrumentov izstopa veliki koncertni klavir. Prepričana sva, da je kombinacija dobro uspela ter da lepo sovpada z Anjinim tekstom in njeno izredno interpretacijo. Produkcijski pristop je moderen z veliko akustičnimi in klasičnimi pop/rock elementi.«

VIDEOSPOT »NOTRANJI KRES«  MINIMALIZEM IN MLADI USTVARJALCI
Videospot je Anja Strajnar z ekipo posnela v Siti teatru, torej v gledališkem okolju, kamor tudi sama zaradi ljubezni do muzikala in gledališča izjemno dobro “sodi”.

Anja je želela preprost, a estetski videospot: »Preprostost formata gledalca pahne v to, da bolj prisluhne besedilu. V videospotu ni akcije v prvem planu, v njem sem sama in tako bolj interpretativno izpostavljena, v tem smislu pa tudi neke vrste platforma za sporočilo, ki se skriva v besedilu.”

Za obleko v videospotu je poskrbela priznana modna kreatorka Jelena Proković. Spot je osnovan na ustvarjanju mladih, saj so bila Anji na snemanju v pomoč dekleta z ALU-ja in z AGRFT-ja, od koder izvirata tudi perspektivna mlada režiser in snemalec.

ANJA STRAJNAR – BIOGRAFIJA IZJEMNE VOKALISTKE IN AVTORICE
Sprva jo je s petjem povezalo članstvo v različnih zborih (Veter, Komorni zbor RTV Slovenija in Vocalkor), učila pa se je tako igranja klavirja kot tudi klasičnega načina petja (pri prof. Barbari Nagode, prof. Piji Brodnik in prof. Massimu Sardiju v Firencah), nato pa je vstopila v svet muzikala, ki ga začuti kot najbolj "svojega".

Že 11 let je umetniška vodja in glavna vokalistka zasedbe Akordika, ki izvaja glasbo iz muzikalov na lasten, unikaten način, ima pa tudi glavno vlogo v glasbeno-gledališki predstavi Grand pok, virtuozni kabaret. V pevsko-igranih vlogah nastopa v muzikalih: Mamma mia (vloga domačinke), Alpska saga (vloga mame), Madagascar (nilski konj Gloria), Druščina (Joanne).

Sodelovala je na izboru za pesem Evrovizije 2008 (v zasedbi Slovenia united in Grupa občanov) z Janijem Kovačičem kot glavnim solistom.

Z Akordiko je nastopila v oddaji Radia Slovenija V prvi vrsti, kot solistka pa tudi v oddaji Radia Slovenija z naslovom Glasbena preobleka. Jeseni 2018 je ob 10-letnici Siti teatra pod vodstvom Patrika Grebla nastopila z Big Bandom RTV Slovenija, spomladi 2019 pa z Big Bandom RTV Slovenija pod vodstvom Tadeja Tomšiča z več skladbami v televizijski oddaji Prizma optimizma. Na Poletni noči leta 2019 je nastopila v duetu z Bracom Korenom in kot solistka uspešno interpretirala hudomušno skladbo Marjane Deržaj “Janez”.

Pevka, ki je lani ustanovila še Anja Strajnar band, je v preteklosti sodelovala z najrazličnejšimi slovenskimi glasbeniki, med katerimi so tudi: Gal Gjurin, Gabriel Lipuš, Jure Ivanušič Hervin Jakončič, Miha Alujevič, Jani Kovačič, Tomaž Zadnikar, Blaž Vrbič, Filip Šijanec, Tadej Horvat, Joži Šalej in drugi.

»… nedvomno jo postavlja med vokalistke, na katere je vredno računati tudi v prihodnosti.«
Nina Novak Oiseao, pisateljica in glasbena kritičarka


»Pevkina prisotnost in predanost glasbi je potegnila za seboj vse občinstvo…«
Jernej Brence, violinist in umetniški vodja Festivala Bled

Pesem »Notranji kres«
Avtorica besedila: Anja Strajnar
Avtorji glasbe: Anja Strajnar, Domen Gracej in Jean Markič
Aranžma: Domen Gracej in Jean Markič
Kitare: Marko Smiljanić
Posneto v Studiu Fono

Videospot »Notranji kres«
Režija in montaža: Martin Draksler
Kamera: Timon Hozo
Fotografinja: Ajda Martinčič
Kostumografinja: Jelena Proković
Garderoberka: Sara Grižon
Frizura: Aska Katajzovič
Maska: Urša Vrbančič
Asistentka produkcije: Eva Kučera Šmon
1. asistent kamere: Tristan Dragan
Mojster luči in 2. asistent kamere: Marko Makuc
Mojster luči: Gašper Doljak

Anja Strajnar na družabnih omrežjih:
WEB: www.anjastrajnar.com
FB: https://www.facebook.com/anjastrajnarpevka
INSTA: https://www.instragram.com/anja_strajnar/

Značke: glasba, strajnar

Članki iz rubrike