krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

nu
nu
0 22.11.2020 20:25:18

Goran Dragić žaluje za legendo

www.alesfevzer.com
Ljudje s prostora nekdanje skupne države žalujejo za legendarnim igralcem.

Po težkem boju z rakom na pljučih je umrl bošnjaški igralec Mustafa Nadarević, je danes sporočila njegova družina. Star je bil 77 let. Med drugim je igral tudi v filmih Čefurji raus! in Piran-Pirano ter televizijski seriji Nor, zmeden, normalen.

Nadarević se je rodil leta 1943 v Banjaluki v današnji BiH, večino svojega življenja pa je preživel v Zagrebu. Iz igre je diplomiral leta 1967 na zagrebški akademiji dramske umetnosti, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Kariero je začel v Zagrebškem gledališču mladih, od leta 1969 do odhoda v pokoj leta 2011 pa je deloval v Hrvaškem narodnem gledališču v Zagrebu.


Med drugim je zaigral v filmih slovenskega režiserja Gorana Vojnovića Čefurji raus! in Piran-Pirano. Gledalci si ga bodo zapomnili še po njegovih vlogah v filmih Oče na službeni poti, Nikogaršnja zemlja in Glembajevi. Sodeloval je tudi v več televizijskih serijah, med drugim v seriji Nor, zmeden, normalen, kjer je igral Izeta Fazlinovića.

Za svoje delo je dobil številne nagrade in priznanja, tudi hrvaško državno nagrado Vladimirja Nazorja za življenjsko delo.

Med številnimi, ki so se pokojnemu igralcu poklonili na enem izmed družbenih omrežij, je bil tudi Goran Dragić, ki je zapisal: 'Počivaj v miru, Izet.' Izet je bil, kot že rečeno, lik, ki ga je Nadarević upodobil v seriji Nor, zmeden, normalen.

Članki iz rubrike