stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ru
ru
3 18.09.2020 13:34:56

SLOVENSKI ŠPORTNIKI močno udarili po MINISTRICI in njenih izjavah: Ravnokar sem si BRUHNIL v usta!

alesfevzer.com
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec si je nakopala gnev slovenskih športnikov.

V času, ko se slovenski ljubitelji športa navdušujejo nad izjemnimi predstavami Gorana Dragića v končnici lige NBA in v času, ko cela država spremlja kolesarsko dirko po Franciji in navija za Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja, ki sta v boju za rumeno majico, je zapis ministrice za izobraževanje, znanost in šport dvignil ogromno prahu med športniki in športnimi delavci. 

Simona Kustec je namreč objavila fotografijo iz vladnega letala in zraven zapisala: "Včerajšnji pogovor z novinarjem za francoski medij Quest-France. Članek je izšel z naslovom "Kako je Slovenija, majhna alpska država, postala trdnjava svetovnega športa"."

S tem je izzvala gnev številnih športnikov, ki so ji neposredno očitali, da to vsekakor ni zasluga države in njene pomoči športu. Med prvimi se je oglasil nekdanji nogometni reprezentant Mladen Dabanović, ki je ministrici sarkastično odgovoril na vprašanje, kako je Slovenija postala športna trdnjava: "Čisto enostavno... Že vrsto let država načrtovano in sistematično vlaga ogromna sredstva v šport mladih, rekreacijo, športne programe... in vsaki vladi je šport ena izmed prioritet v programu..." 

Zelo oster je bil nekdanji rokometaš Ognjen Backović: "Še dobro, da ima Slovenija športnike, da lahko naši politiki dajo izjave za tuje medije. Ne dvomim tudi, da bo naša politika znala izpostaviti svoj izjemen doprinos k prepoznavnosti slovenskega športa v svetovnem merilu. Zdaj grem pa na wc, ker sem si bruhnil v usta."

Članki iz rubrike