Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 29.05.2020 16:09:48

Ne zamudite: POLI MARATON BO! Tu so vse podrobnosti ...

Z veseljem vas vabimo na letošnji Poli maraton, ki je že 18. po vrsti in bo potekal 20. junija 2020. Zaradi trenutnih razmer bo drugačen, kot smo vajeni, saj bo naše druženje potekalo v virtualni obliki.

20. junija med 11. in 18. uro odpeljite vsaj 18 kilometrov za 18 let Poli maratona. Traso si izberite sami. Lahko se tudi organizirate v manjše skupine.

Vsem prijavljenim bomo podarili zaščitno masko Poli.

Če boste med prvimi tisočimi obiskovalci, ki bodo svojo prevoženo vožnjo dokazovali s sledilno aplikacijo na telefonu (Strava, Sport Tracker, Endomondo ...) in to objavili na svojem Facebook profilu s ključnikom #polimaraton, boste prejeli tudi kolesarsko majico Poli.

Letošnja prijava je za vse udeležence brezplačna.

Poli maraton bomo spremljali s programom v živo, ki bo potekal na družbenem omrežju Facebook – dogodku POLI MARATON 2020, in sicer od 11. do 18. ure.

Vzemite si čas in ga aktivno preživite s svojo družino ali prijatelji na kolesu na našem Poli maratonu!

Perutnina Ptuj bo za vsakega udeleženca, ki bo prevozil svoj maraton, prispevala 1 evro v poseben sklad, namenjen desetim gasilskim društvom, ki so vsa leta doslej pomagala pri organizaciji Poli maratona.

Poli maraton v družbi zmagovalcev KK PP

Kolesarski klub Perutnina Ptuj – od začetka do danes
Poli pod okriljem Perutnine Ptuj svojo poslovno filozofijo usmerja v zagotavljanje vseh pogojev za zdrav življenjski slog, ki temelji na uživanju varne hrane za vse generacije. Zastavljena usmeritev se v celoti odraža tudi v Poli maratonu, kjer so združeni ljubezen do rekreativnega športa, optimizem in veselje do življenja. To so vrednote, ki jih pooseblja najpriljubljenejša blagovna znamka POLI s svojo prepoznavno osebnostjo. Poli je doslej na Ptuj vsako leto privabila okoli 4500 kolesarjev in obiskovalcev iz celotne Slovenije in tujine. Letos bo dogodek zaradi trenutnih razmer drugačen, in sicer bo potekal v virtualni obliki. To nam omogoča še večjo prepoznavnost in širši mednarodni doseg.

Pri organizaciji Poli maratona vzajemno in intenzivno sodelujemo s Kolesarskim klubom Perutnina Ptuj. Skupaj si prizadevamo za gibanje duha in telesa, napredek in razvoj ter doseganje višjih ciljev. Tako vsako leto vabimo na Poli maraton, ki je še večji, programsko bogatejši in zabavnejši.


Kolesarski klub Perutnina Ptuj je v vseh letih svojega delovanja prestopil meje rekreacijskega kolesarjenja in večkrat stopil na najvišje stopničke.

1985–2006
Začetki kluba segajo v leto 1985, ko je klub deloval še na rekreativni ravni. Po sedmih letih delovanja je podpisal listino o trajnem sodelovanju s Perutnino Ptuj. Klub se je preimenoval v Kolesarski klub Perutnina Ptuj. V letu 2003 je začel izkazovati profesionalne težnje in organiziral samostojno profesionalno ekipo z imenom Perutnina Ptuj TT/III. V naslednjih letih je moštvo kluba Perutnina Ptuj dosegalo odlične rezultate doma in v tujini, kjer so cenjena, zaželena in homogena ekipa, ki brezkompromisno tekmuje in zmore doseči najboljše.

2006 – 20. obletnica in 33 mednarodnih zmag
Ob obeležiti 20-letnice ustanovitve Kolesarskega kluba Perutnine Ptuj je profesionalna ekipa Perutnina Ptuj dosegla 33 mednarodnih zmag.

2007–2011
Profesionalna ekipa Perutnina Ptuj je bila leta 2007 še za leto bolj izkušena, bolj izpopolnjena in v vseh segmentih pripravljena. Celotna ekipa je imela začrtano pot napredovanja, vizijo in cilje. V sezoni 2007 je Kolesarski klub Perutnina Ptuj podpisal strateško partnerstvo z novim uradnim opremljevalcem koles CULT, ki ekipi zagotavlja vrhunska tekmovalna kolesa za doseganje vrhunskih rezultatov. Ekipa Perutnina Ptuj je dosegla zgodovinski uspeh, saj je zmagala v konkurenci kontinentalnih ekip z vsega sveta in zasedla peto mesto v konkurenci profesionalnih kontinentalnih ekip. V tej sezoni je 34-krat posegla po najvišjem mestu. V naslednjih dveh letih ekipa ni nastopala v kontinentalnem razredu, a je dosegla 19 odmevnih zmag doma in v tujini, kar je največ med vsemi slovenskimi ekipami, ter ponovno postala strah in trepet vseh tekmecev.

2011
Ekipa je ponovno nastopala v kontinentalnem razredu in dosegla 19 zmag. Kolesarji Perutnine Ptuj so slavili na najpomembnejših dirkah, kot so Istrska pomlad, Slakiem Grodow Piastowskich, Dirka po Sloveniji in največja klubska zmaga v zgodovini slovenskega kolesarstva, zmaga Gregorja Gazvode na dirki ekstra kategorije Tour of Qinghai Lake na Kitajskem.

2012–2020
Od leta 2012 se je Kolesarski klub Perutnina Ptuj preusmeril v vzgojo mladih. Z vzgojo mladih je raslo tudi rekreativno kolesarstvo, kar so kazale predvsem udeležbe na tradicionalnem Poli maratonu. Njegova organizacija je bila vsako leto boljša, letošnje načrte pa je v marcu povsem prekrižal virus SARS-CoV-2.

Ohranimo DUH POLI MARATONA! Širimo dobro voljo! Bodimo nori na šport!

Odpeljimo svoj Poli maraton tudi letos!

Drugo leto se ponovno vidimo na Ptuju!

Galerija
Značke: poli, maraton

Članki iz rubrike