pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 28.05.2020 11:46:21

POLI MARATON BO!

Tako je! Letošnji Poli maraton je že 18. po vrsti in se bo dogajal 20. junija 2020. Zaradi trenutnih razmer bo drugačen, kot smo navajeni, saj bo naše druženje letos potekalo v virtualni obliki. Program se bo odvil med 11. in 18. uro na Facebookovem live eventu Poli maraton 2020.

Skupen virtualni start bo, kot je bilo v »ustaljenem programu« Poli maratona, ob 11. uri. Predsednik Kolesarskega kluba Perutnine Ptuj, mag. David Visenjak, bo s strelom naznanil začetek prijetne sobotne vožnje.

Letošnja prijava je za vse brezplačna in poteka tako kot vsako leto doslej – na www.poli.si.
Perutnina Ptuj bo za vsakega udeleženca, ki bo svoj maraton prevozil in objavil, namenila 1 EUR v poseben sklad, namenjen desetim gasilskim društvom, ki so vsa ta leta pomagala pri organizaciji Poli maratona.

POLI MARATON
V Poli maratonu so združeni ljubezen do rekreativnega športa, optimizem in veselje do življenja. To so vrednote, ki jih pooseblja najbolj priljubljena blagovna znamka POLI s svojo prepoznavno osebnostjo. Na Ptuj je doslej vsako leto privabila okoli 4500 kolesarjev in obiskovalcev iz celotne Slovenije in tujine.

PREGLED PRVIH DESETIH LET POLI MARATONA
Na preteklih Poli maratonih ste lahko izbirali med 2, 21 ali 52 kilometrov dolgimi trasami po gričevnati ali za vse obvladljivi okolici Ptuja. Medtem ko so odrasli uživali po daljših trasah, so otroci, kadar niso na najkrajši trasi Poli Snack tekmovali v simpatičnosti na dolge proge, noro uživali v otroškem programu. Do zdaj še ni minil maraton, da ne bi okusili palete dobrot iz Perutnine Ptuj. Tako bo letošnji žal ostal v spominu tudi zaradi tega, ker vam bomo zaželeli »Dober tek!«, na dobrote pa povabili na 19. Poli maraton.

V tej številki vam bomo predstavili prvih deset let Poli maratona. Poli je že takoj drugo leto spoznala, da se njena ljubezen do rekreativnega športa bliskovito širi med njenimi oboževalci. Tudi zaključna, slovesna lokacija v bližnjih Moškanjcih je doprinesla k bogatemu vsebinskemu programu. Zbor vseh udeležencev in zaposlenih iz Perutnine Ptuj je letališče v Moškanjcih v prvih letih sprejelo za »domače« okolje. Otroci so tudi lažje prosto uživali na travnatih površinah.

10. Poli maraton
Praznik za vse mlade in mlade po srcu
Na vroč in lep sončen dan smo se v soboto, 16. junija 2012, zbrali na letališču v Moškanjcih pri Ptuju. Več kot 5700 dobrovoljnih in energije polnih udeležencev vseh starosti se je s kolesi podalo na eno od treh prog. Kot vselej je bilo tudi za naše najmlajše poskrbljeno s številnimi animacijskimi programi. Kolesarje je po odpeljanem maratonu na prizorišču pričakalo okusno kosilo, ki se je razvilo v prijeten piknik v naravi.

9. Poli maraton
Dobra volja in odlično počutje
Na 9. Poli maratonu se je na prelepo sončno soboto zbralo 5200 kolesarjev, ki so poskrbeli za pravi kolesarski praznik. Nagrado za najštevilčnejšo ekipo je ponovno prejela skupina kolesarjev iz Taluma, kolesarilo jih je skoraj 700. Odlična je bila tudi udeležba najmlajših, ki so sami prekolesarili progo in se hkrati učili prometne varnosti. Brez dvoma pa sta bila tudi tokrat dobro počutje in veselo razpoloženje nepogrešljiva spremljevalca Poli maratona.

8. Poli maraton
Leto presežnikov
Na 8. Poli maratonu se je skozi cilj zapeljalo 5200 kolesarjev, med njimi najmlajši kolesar Anej Brus, star tri leta, in najmlajša kolesarka Neža Hren, stara eno leto. Spoštovanje gre tudi najstarejši kolesarki Nežki Medved, stari 82 let, in najstarejšemu kolesarju Janezu Horvatu, staremu 91 let. Največja skupina je bila ponovno Talum Kidričevo s 745 kolesarji. Najštevilčnejša je bila družina Šalamun s 13, druga družina Gaiser s sedmimi, tretja pa družina Travnikar s šestimi člani.

7. Poli maraton


Kilometri užitkov
7. Poli maraton je žal zaznamovalo nestanovitno vreme. Dežni oblaki so se na sobotno jutro razblinili in pred startom se je pokazalo sonce. Kljub temu pa smo prepričani, da je bilo slabo vreme edini razlog za upad kolesarjev, saj smo na Poli maratonu prav vsako leto beležili povečano udeležbo. Na 7. Poli maratonu je pedale vrtelo 4500 rekreativnih kolesarjev, ki prisegajo na zdrav način življenja.

6. Poli maraton
Kolesarimo z okusom
Prijetna sončna sobota je na 6. Poli maraton privabila še več kolesarjev kot prejšnja leta. Poleg mini (30 km) in maxi (55 km) Poli maratona smo pripravili tudi lahki Poli maraton (18 km) in tako na prireditev privabili številne družine z otroki vseh starosti. Na pot skozi okoliške vasi so se podali tudi starodobni kolesarji društva DIMEK. Prireditev je popestrila skupina Atomik Harmonik, ki je udeležence zabavala na prireditvenem prostoru, kuharski mojstri gostinskega podjetja Perutnine Ptuj pa so poskrbeli za gurmanske užitke.

5. Poli maraton
Zabavno in fit s kolesom
Četudi je še dan prej deževalo in vreme ni bilo ravno prijazno kolesarjem, pa se je jutro 5. Poli maratona v soncu nasmejalo vsem udeležencem. Stopinje na termometru se sicer niso dvignile tako visoko kot prejšnja leta, so pa zato ozračje razgreli vsi ljubitelji kolesarstva, ki so po številu postavili nov rekord. Nepregledna množica je namreč štela skoraj 6400 kolesarjev, ki so se podali na mini in maxi progo največjega rekreativnega kolesarskega dogodka v Sloveniji.

4. Poli maraton
Na kolo za užitek trenutka, dneva in življenja
Poli maraton je v svojem četrtem letu še presegel rekord v številu udeležencev iz leta 2005. S 6200 kolesarji in kolesarkami vseh starosti in iz vseh koncev Slovenije je četrta izvedba Poli maratona 9. septembra 2006 utrdila status največjega rekreativnega kolesarskega dogodka v Sloveniji. Najmlajši udeleženec maratona je štel komaj eno leto, najstarejši pa kar 87 vitalnih let. Z lepim rekordom nas je presenetila tudi ekipa podjetja Talum, ki je štela kar 500 kolesarjev.

3. Poli maraton
Ker je življenje prekratko, da bi ga zamujali
Sončen dan in dobra volja sta v Moškanjcih pri Ptuju 3. septembra 2005 združila skoraj 6000 kolesarskih navdušencev, ki so s svojo udeležbo prispevali, da je Poli maraton prerasel v največji rekreativni kolesarski dogodek v Sloveniji. Poleg poganjanja koles in dobre zabave nam je 3. Poli maraton ostal v spominu tudi zaradi zgodovinskega trenutka, ko so udeleženci ustvarili živo sliko v obliki stotice. Ta je bila namenjena praznovanju stoletnice delovanja in dobrih okusov Perutnine Ptuj.

2. Poli maraton
Ker ljubimo življenje
Ne spol ne starost nista igrala vloge pri odločitvi za poganjanje koles na 2. Poli maratonu. Tako se je 11. septembra 2004 ob čudovitem vremenu na startnem prostoru zbralo več kot 2800 ljubiteljev kolesarstva, ki so pritiskali pedale po progah mini in maxi Poli maratona. V središču so bili tudi tokrat rekreacija, zdrava prehrana, dobra informiranost in življenjski optimizem. Slednjega udeležencem zagotovo ni manjkalo.

1. Poli maraton
Ker je Ptuj zibelka kolesarstva
Ideja o velikem rekreativnem kolesarskem dogodku je dozorela in se prvič uresničila septembra 2003. Namen prvega Poli maratona je bil spodbuditi vse ljudi, tako mlade kot starejše, da z rekreativnim kolesarjenjem krepijo športnega duha ter tako prispevajo k ohranjanju svojega fizičnega in psihičnega zdravja. Kljub deževnemu vremenu je po progah 1. Poli maratona pedale potiskalo skoraj 1000 kolesark in kolesarjev, ki so bili pripravljeni zakolesariti novim dogodivščinam naproti. 

Značke: poli, rekreacija

Članki iz rubrike