pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Goran Dragić, Greice Murphy Njena.si

Goran Dragić izbranko pripeljal v Slovenijo

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

sta
sta
0 27.05.2020 17:39:28

FANTASTIČNO! Iznajdljivi Američani so spremenili namembnost stadiona, prihrumeli so AVTOMOBILI ... (foto)

Kako tako imenovano socialno distanciranje narediti zabavno? O tem so razmišljali tudi lastniki stadiona Hard Rock na območju Miami Gardens na Floridi.

Dom ekipe ameriškega nogometa Miami Dolphins se je spremenil v drive-in kino. Letos je bil prizorišče finala NFL, sredi pandemije covida-19 pa bo dobil novo namembnost.

Datum začetka predvajanja filmov v tem drive-in kinu, kamor se obiskovalci tega kinematografa na prostem zapeljejo z avtomobilom, v vozilu pa ostanejo ves čas ogleda, še ni določen. A so v ekipi iz Miamija projektu prižgali zeleno luč.

Na stadionu naj bi bilo prostora za do 230 avtomobilov. Kulture in zabave željnim gledalcem bodo prikazovali filme, koncerte in arhivske posnetke iz zgodovine kluba.

Hard Rock kino


Letos februarja sta se v super bowlu pomerili ekipi Kansas City Chiefs in San Francisco 49ers, prestižna lovorika je pripadla Kansasu, ki je bil boljši z izidom 31:20.

Drive-in kinematografi so bili v Združenih državah Amerike izjemno priljubljeni v petdesetih in šestdesetih letih minulega stoletja, ko je bilo onstran velike luže kar 4000 teh shajališč. Za takratno mladino, pripadnike tako imenovane baby-boom generacije, so bili drive-in del petkovega in sobotnega odhoda ven oziroma zabave.

S pandemijo novega koronavirusa se je način drive-in znova obudil kot najbolj ustrezna možnost ogleda filmov z upoštevanjem medicinskih ukrepov za zajezitev širjenja okužbe. Obiskovalci kina ne sedijo skupaj v dvorani, temveč v svojih avtomobilih.

Značke: nfl, koronavirus, zda

Članki iz rubrike