stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 21.05.2020 20:41:01

Ministrica še pred poletjem napovedala poseben sistemski paket ukrepov za šport

Profimedia
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je na seji izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije še pred poletjem obljubila poseben paket sistemskih in tudi dolgoročnih ukrepov za pomoč športu. Državni sekretar za šport Marjan Dolinšek je dodal, da so sredstva za programe v državnem proračunu ostala nedotaknjena.

V letnem programu športa (LPŠ) je za dejavnosti predvideno 18,76 milijona evrov, kot pred krizo, je izpostavil Dolinšek. Direktorica direktorata za šport na MIZŠ Poljanka Pavletič Samardžija je dodala, da bi se lahko pogodbe z izvajalci začele podpisovati že v prvi polovici junija.


Iz LPŠ je šlo na druge postavke 3,2 milijona evrov, prej namenjenih za investicije za objekte. Po Dolinškovih besedah za prve ukrepe za pomoč zdravstvu, za socialne zadeve in gospodarstvo, pri teh prvih pretežno socialnih ukrepih pa je bil udeležen tudi šport. Dolinšek je napovedal prve pogovore za ureditev perečih vprašanj športa že v kratkem, "da čim prej pridemo do rešitev".

V tretjem zakonskem ukrepu, vrednem milijardo evrov, so izmed 11 predlaganih ukrepov za šport, ki jih je dal OKS, ostale le vrednotnice v zameno za vstopnice za velika športna tekmovanja, ki so bila zaradi razglasitve epidemije odpovedana. Zato se bo področje športa urejalo posebej na eni izmed naslednjih sej vlade.

Članki iz rubrike